У Львівській області у Червонограді відбулись підсумки роботи щодо стану злочинності серед неповнолітніх

У Львівській області у Червонограді відбулись підсумки роботи щодо стану злочинності серед неповнолітніх

22.11.13 10:16 0 994
В Червоноградському МВ відбулись підсумки роботи ВКМСД щодо стану злочинності та правопорушень серед неповнолітніх у 2013 році. На нараді були присутні дільничні інспектора міліції та представники міського відділу освіти. Нараду проводив начальник Червоноградського МВ Володимир Калиш.

Було відмічено, що в 2013 році відбувся спад вчинених неповнолітніми злочинів, зокрема на 51% зменшилась кількість тяжких злочинів та злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

На 30% зменшилась кількість злочинів вчинених неповнолітніми проти власності (37 злочинів у 2012 році проти 26 злочинів у 2013 році).

На 51 % зменшилась кількість тяжких злочинів вчинених неповнолітніми (з 35 тяжких у 2012 році до 17 таких злочинів у 2013 році).

За своєю структурою, злочинність серед неповнолітніх у порівнянні з 2012 роком практично не змінилась, в ній переважають злочини проти власності. Найбільше злочинів у 2013 році пов’язано з крадіжкою майна, грабежем, вимаганням. Об’єктами вимагання, крадіжки та грабежу переважно стають неповнолітні, а майно, яке незаконно отримується – кошти та особисті речі (в основному –мобільні телефони).

Також начальник МВ зазначив, що в переважній більшості неповнолітні, які вчиняють злочини, виховуються у неблагополучних та неповних сім’ях.

Незважаючи на те, що відбувся спад злочинів скоєних неповнолітніми повторно, мають місце випадки скоєння злочинів неповнолітніми особами, які засуджені вироком суду до покарання у вигляді позбавлення волі та на підставі статей 75, 104 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням вчинили нові злочини.

Так, 16-річний неповнолітній учень однієї із шкіл, який за вироком Червоноградського міського суду Львівської області від 10 серпня 2012 року засуджений за крадіжки до 2 років позбавлення волі на підставі ст.75 та 104 КК України звільнено від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік 6 місяців не відбувши іспитовий термін вчинив ряд тяжких злочинів, а саме зривав з ший жінок золоті ланцюжки. За дані правопорушення у липні поточного року в Червоноградський міський суд подано клопотання про застосування відносно неповнолітнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке слідчим суддею задоволено.

Аналогічним чином його ровесниця, яка отримала таке ж покарання використовуючи безконтрольність та безнаглядність зі сторони опікуна та вчителів школи, повторно стала на шлях вчинення злочину.

Як повідомив начальник Червоноградського ВКМСД Руслан Король працівники Червоноградського ВКМСД спільно з дільничними інспекторами міліції організували профілактично-роз’яснювальну роботу серед дітей та підлітків щодо профілактики злочинності, зокрема серед осіб, які раніше вчиняли злочини, ведеться робота із профілактики злочинності педагогічними працівниками, зокрема професійно-технічних навчальних закладів міста, учні яких скоїли найбільше злочинів.

Володимир Калиш наголосив на тому, що дільничним інспекторам міліції необхідно ретельніше проводити профілактичну роботу за місцем проживання з неповнолітніми схильними до вчинення злочинів, з’ясовувати умови проживання, а також проводити профілактичні бесіди із батьками або особами, що їх замінюють.

Як повідомив начальник СДІМ Червоноградського МВ Юрій Дмитрів дільничні інспектори міліції з початку 2013 року провели 14 виступів у навчальних закладах міста з метою проведення профілактичних бесід з учнями, а також були присутні на Раді профілактики.

«З початку року сектор кримінальної міліції у справах дітей Червоноградського МВ склав 158 адміністративних протоколів, з них 115 на дорослих та 43 на неповнолітніх. Зокрема 6 адміністративних протоколів складено на дорослих, які довели неповнолітнього до стану сп’яніння, 75 адміністративних протоколів на батьків за неналежне виховання дітей та 6 протоколів за продаж неповнолітнім тютюнових виробів та алкоголю», - розповів начальник ВКМСД Руслан Король

Враховуючи вище наведене, на нараді встановлено дану інформацію щодо стану злочинності та правопорушень серед неповнолітніх у 2013 році взяти до уваги, провести спільні перевірки щодо виявлення кримінально караних діянь у сфері захисту прав і свобод неповнолітніх, на охорону здоров’я, на працю та працевлаштування, соціального захисту, організувати та провести рейди на території м. Червонограда, м. Соснівки та смт. Гірник по виявленню неповнолітніх, які ніде не навчаються. Провести заходи щодо охоплення таких неповнолітніх загальнообов’язковим освітнім рівнем.

Оксана Козачок

Помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ