У Львівській області в облдержадміністрації затверджено план заходів із відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

У Львівській області в облдержадміністрації затверджено план заходів із відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

22.11.13 18:42 0 852
21 листопада, під керівництвом заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів відбулось засідання Оргкомітету з підготовки та проведення заходів, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Під час засідання обговорили ряд заходів та заслухали пропозиції членів Оргкомітету щодо відзначення цієї пам’ятної дати.

Зокрема йшлося про підготовку до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка в закладах освіти області та стан пам’яток культурної спадщини пов’язаних з іменем Тараса Шевченка на Львівщині.

Також директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Дмитро Посипанко доповів про громадські ініціативи, стан книговидання та промоцію ювілею Тараса Шевченка. Дмитро Посипанко повідомив, що в рамках виконання обласної програми із підтримки українського книговидання, департамент закупив 300 примірників книги «Повісті Т.Г.Шевченка», які будуть передані у бібліотеки області.

Окрім того, члени Оргкомітету прийняли рішення щодо присвоєння загальноосвітній школі с. Бірки Яворівського району імені Тараса Шевченка та облаштування у ній “Шевченківської світлиці”. Таке звернення невдовзі подадуть до депутатського корпусу Яворівської районної ради.

Ірина Романів доручила відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ОДА скласти реєстр пам’ятників Т.Г. Шевченку, які першочергово потребують коштів для реставрації чи впорядкування.

За результатами засідання затвердили напрацьований план заходів із відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка з урахуванням пропозицій та доповнень.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі у ТНТУ ...
Наступна новина: Львівщина: працівники ...

КОМЕНТАРІ