Рятувальники провели школярам короткий екскурс в історію пожежництва Львівщини

Рятувальники провели школярам короткий екскурс в історію пожежництва Львівщини

22.11.13 08:49 0 971
В рамках проведення Тижнів безпеки життєдіяльності Головне управління ДСНС України у Львівській області відвідали учні 7 класів навчально-виховного комплексу ім. В.Стуса. В рамках ознайомлення із щоденною роботою рятувальників, школярам провели екскурсію музеєм пожежництва Львівщини.

Учням розповіли про те, що саме у Львові 4 січня 1849 року була створена перша на Східній Галичині професійна команда вогнеборців. Основний акцент при розповіді про історію пожежництва звичайно ж екскурсовод зробив на наймасштабніших пожежах в історії Львова. Власне і перша згадка про Львів пов’язана із тим, що у 1256 році місто Холм полонила полум’яна стихія.

Львів горів досить часто, але про пожежу 3 червня 1527 р. та її мас-штаби відомо найбільше, завдяки добре збереженому в міських книгах її опису. Тоді Львів спіткало найстрашніше лихо, яке визначило всю його попередню і наступну істо-рію. В цей день готичне місто було повністю знищене поже-жею, яку тодішні свідки порівнювали із пожежами, що знищили Єру-салим та Трою.

Далі історичний екскурс торкнувся моментів застосування першої пожежної техніки та несення першими пожежними своїх чергувань. Розпитували дітлахи і про сажотрусів, які завжди були добрими друзями пожежників, адже від їх старанності у роботі залежало часто людське життя. У Львові перше об'єднання сажотрусів виникло 1193 року й охопило Галичину і Буковину.

Переходячи із одного залу пожежно-технічної виставки до наступного, школярі ніби переміщалися у часі. Від цікавих історичних розповідей вони перейшли до ознайомлення із сучасною технікою пожежно-рятувальних підрозділів, різноманітними видами захисних костюмів та методами ліквідації надзвичайних подій. Окрім цього, фаховий екскурсовод-пожежник наголосив дітлахам на основних видах небезпек, які підстерігають їх на кожному кроці. Учні надзвичайно уважно слухали правила поведінки із вогнем чи при виявленні вибухонебезпечних предметів, та пообіцяли їх сумлінно дотримуватися.

На завершення екскурсії, школярі відвідали зал пам’яті тих, хто приймав участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи, часто жертвуючи власним життям та здоров’ям.

Вчителі та учні подякували за пізнавальну екскурсію адже багато історичних фактів вони почули вперше. Також гості спільно із екскурсоводом дійшли спільної згоди у тому, що власна безпека першочергово залежить від кожного особисто. Якщо змалечку, при вихованні дітей, приділяти значну увагу питанням особистої безпеки, то в перспективі кількість надзвичайних подій суттєво зменшиться і суспільство стане безпечнішим.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ