Андріян Гутник: "Ситуація довкола "Львівської перлини" – яскравий зразок знущання Садового над історичною спадщиною нашого міста"

Андріян Гутник: "Ситуація довкола "Львівської перлини" – яскравий зразок знущання Садового над історичною спадщиною нашого міста"

22.11.13 10:39 0 1204
21 листопада 2013 року під час сесії Львівської міської ради голова постійної депутатської комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища свободівець Андріян Гутник зачитав звернення до міського голови, прокурора Львова та начальника Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області щодо порушень при будівництві багатоповерхового житлового об'єкту на вулиці Личаківській, 33а у м. Львові.

Депутат висловив стурбованість ситуацією, яка склалася з будівництвом житлового комплексу "Личаківська перлина", що знаходиться на вул. Личаківська 33а, в садах колишнього Францисканського монастиря.

"Багатоповерхова житлова новобудова є значно вищою за сусідні будинки у кварталах, сформованих тут ще близько століття тому, та відволікає увагу від вежі Ратуші та вежі Корнякта, що на вул. Підвальній, які є пам'ятками архітектури національного значення, частиною ансамблю Успенської церкви. 10 липня 2008 року Львівська міськрада надала в оренду на 10 років ділянку на вулиці Личаківській, 33а у користування ТзОВ "Личаківбуд" для будівництва 5-поверхового житлового будинку. Через два роки, 23 липня 2010 року, виконком Львівської міськради під проводом міського голови, затвердив історико-містобудівне обґрунтування забудови на вул. Личаківській, 33а і дозволив збудувати уже 7-поверховий будинок", – повідомив депутат.

Як зауважив депутат, забудовник у конструкційних особливостях будівлі зазначає: кількість поверхів – 8 разом із мансардними приміщеннями. "Натомість зараз там можна побачити новобудову з двоярусним мансардним рівнем та підземними паркінгами висотою в стандартну 9-поверхівку у спальних районах. Ця новобудова – це яскравий зразок знущання над історичною цінністю нашого міста, нехтуванням впливу даної забудови на історичну панораму й сприйняття історичних об'єктів, адже дана будівля на Личаківській, 33а прилягає до історичного центру зони ЮНЕСКО. На підставі вищевикладеного, звертаюсь до Львівського міського голови, прокурора Львова та начальника Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області із вимогою рекомендувати Держархбудконтролю не видавати забудовнику ТзОВ "Личаківбуд" декларацію про введення в експлуатацію об'єкта, що розташований за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 33а", – зазначив Андріян Гутник.

Водночас голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міськраді Маркіян Лопачак зазначив, що міський голова несе персональну відповідальність за ці порушення.

"Хочу нагадати, що саме кишеньковий виконком Садового давав дозволи на будівництво. Зараз, коли питання стало резонансним, вони почали перекидати відповідальність на інших. Це звичайне фарисейство. Не треба робити з мешканців дурнів. Чиновники вперто руйнують Львів. Зараз на Личаківській, раніше – на вул. Ярославенка, де виконком Садового спершу дав дозвіл на руйнування пам'ятки архітектури, а коли її вже зруйнували, відкликав", – зазначив Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у селі ...
Наступна новина: Післядипломна педагогічна ...

КОМЕНТАРІ