Депутати звинувачують міського голову Львова А.Садового у корупції

Депутати звинувачують міського голову Львова А.Садового у корупції

22.11.13 11:19 0 860
Депутати Львівської міської ради звернулися до прокурора Львівської області Олега Василенка з вимогою дати оцінку фактам порушення чинного законодавства з боку міського голови Львова Андрія Садового. Депутати запевняють, що міський очільник грубо порушує регламент ЛМР, самочинно викидаючи проєкти ухвал з порядку денного. Відповідну заяву на пленарному засіданні Львівської міської ради зачитав голова фракції ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

За словами депутата, відповідно до вимог статті 32 регламенту Львівської міської ради, порядок денний сесії та пленарного засідання ради формує міський голова на підставі пропозицій секретаря ради, виконавчого комітету, пропозицій, внесених у порядку місцевих ініціатив та громадських слухань, пропозицій депутатських фракцій, постійних комісій, депутатів ради. Однак, незважаючи на цю норму регламенту, міський голова Львова перед засіданням міської ради безпідставно вилучає з проєкту порядку денного пленарних засідань однакові за своїми правовими ознаками проєкти ухвал, які розглянуто та завізовано відповідними посадовими особами органів виконавчої влади та постійними депутатськими комісіями Львівської міської ради.

"У пропозиціях щодо формування порядку денного пленарного засідання Львівської міської ради Андрій Садовий самочинно викинув одинадцять проєктів ухвал. В усіх випадках з метою виконання рішень судів, які набули законної сили, та на пропозиції секретаря ради, депутатських фракцій, постійних депутатських комісій Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Департаменту містобудування Львівської міської ради були підготовані відповідні проєкти ухвал міської ради, однак міський голова виключив зазначені проєкти ухвал з порядку денного сесії, чим допустив грубе порушення чинного законодавства України. Натомість, проєкти ухвал, які не пройшли відповідних процедур та візувань, усупереч вимогам регламенту міський голова включає до порядку денного пленарного засідання. На нашу думку, такі дії міського голови містять ознаки злочину, визначеного статтею 382 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за невиконання судового рішення, що набрало законної сили або перешкоджання в його виконанні", – зазначив Маркіян Лопачак.

Депутати переконані, що ці дії міського голови А.Садового не лише суперечать встановленій регламентом Львівської міської ради процедурі формування порядку денного сесії та пленарного засідання ради, а й містять ознаки корупційних діянь, що полягають у наданні переваг фізичним або юридичним особам, які звертаються до Львівської міської ради у зв'язку з підготовкою проєктів, виданням нормативно-правових актів та ухваленням рішень, затвердженням (погодженням) висновків.

Депутати просять прокурора Львівської області вжити всіх необхідних заходів прокурорського реагування щодо перевірки викладених у зверненні грубих порушень вимог Конституції та законів України, вчинених міським головою Львова Андрієм Садовим, та дати їм правову оцінку; внесті це депутатське звернення до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та відкрити кримінальне провадження відносно міського голови Львова А.Садового за ознаками злочину, передбаченого статтею 382 КК України.

Під текстом звернення поставили підписи голови фракцій: ВО "Свобода" – Маркіян Лопачак, ВО "Батьківщина" – Ростислав Будинський, НРУ – Валерій Веремчук, "УДАР" – Анатолій Крачковський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ