Львівські депутати вимагають від прокуратури перевірити законність передачі майнового комплексу на вул. Пекарській, 57–59 церкві Московського патріархату

Львівські депутати вимагають від прокуратури перевірити законність передачі майнового комплексу на вул. Пекарській, 57–59 церкві Московського патріархату

22.11.13 14:11 0 725
21 листопада 2013 року під час сесії Львівської міської ради депутат від ВО "Свобода" Богдан Галайко зачитав депутатське звернення до Генерального прокурора України щодо передачі майнового комплексу на вул. Пекарській, 57–59 Українській православній церкві Московського патріархату.

Як повідомив свободівець, 17 жовтня 2013 року Кабінет Міністрів України видав розпорядження "Про передачу майнового комплексу військового містечка №212 до сфери управління Львівської обласної державної адміністрації".

"Згідно з положеннями цього документа, майновий комплекс військового містечка №212 на вулиці Пекарській, 57–59 у Львові передбачено передати з управління Міністерства оборони України до управління Львівської обласної державної адміністрації для його подальшої передачі у власність Львівській єпархії УПЦ МП. Таким чином, розпорядженням Кабінету Міністрів України визначено конкретну релігійну організацію, до якої має перейти у власність зазначений комплекс. Таким чином, з ініціативи органів державної влади, без належних на те підстав та з ігноруванням думки територіяльної громади готується до передачі одній із релігійних організацій цілісний майновий комплекс у центральній частині Львова.

Відповідно до закону "Про свободу совісті та релігійні організації", рішення державного органу про повернення у власність чи передачу в безоплатне користування релігійним громадам культових будівель і майна має бути вмотивоване з урахуванням: прав релігійних громад, яким належали ці будівлі і майно на момент їх переходу у власність держави; прав релігійних громад, які користуються цими будівлями і майном у встановленому законом порядку; вкладення коштів релігійними громадами у спорудження, переобладнання культової будівлі і тривалості користування нею; наявності в цьому населеному пункті інших культових будівель та їх використання релігійними громадами відповідних віровизнань; інших суттєвих обставин. Натомість розпорядження Кабінету Міністрів України не містить жодної мотивації чи обґрунтування щодо передачі зазначеного майнового комплексу у власність релігійної організації саме Московського патріархату, що вказує на його упередженість та протиправність", – підкреслив Богдан Галайко.

Депутат-свободівець наголосив, що це питання на сесії міськради свободівці піднімають не вперше. Відповідне звернення вже скерували народні депутати України від Львова та Львівщини: "Зважаючи на негативне ставлення громади Львова до рішення Кабінету Міністрів, Львівська міська рада вимагає від Генерального прокуратура України забезпечити перевірку цього нормативного акта на відповідність вимогам чинного законодавства України".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Франції арештували ...

КОМЕНТАРІ