Львівська "Свобода" вимагає від Садового припинити терор "Просвіти"

Львівська "Свобода" вимагає від Садового припинити терор "Просвіти"

22.11.13 09:31 0 1007
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді вимагає від міського голови Андрія Садового припинити фінансовий геноцид Львівського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта ім. Тараса Шевченка". Виконавчий комітет міськради своєю бездіяльністю по суті створив ґрунт для усунення просвітян від багаторічної громадської діяльності, зумовивши заборгованість цієї організації за оренду приміщень у розмірі 114 тис. 989 грн. Про це 21 листопада 2013 року під час сесії Львівської міськради повідомив голова постійної депутатської комісії з питань законності свободівець Любомир Мельничук.

За словами депутата, 24 жовтня 2013 року Львівська "Свобода" вимагала вжити невідкладних заходів із надання фінансової підтримки ЛОО Всеукраїнського товариства "Просвіта ім. Тараса Шевченка" щодо покриття заборгованості із видатків за оренду приміщень на вул. Друкарській, 6 у м. Львові та надання цій громадській організації пільгових умов орендної плати за користування нежитловими приміщеннями.

"Натомість виконавчий комітет Садового фактично проігнорував вимогу депутатського корпусу. Більше того, він створює всі передумови для зупинення громадської діяльності Львівського осередку товариства "Просвіта ім. Тараса Шевченка". Але передбачає 70-ти відсоткове відшкодування орендних платежів громадському об'єднанню "Самопоміч". Вочевидь, свою кишенькову організацію Садовий вважає більш потрібною для суспільства, ніж "Просвіта", – зазначив Любомир Мельничук.

Відтак фракція ВО "Свобода" повторно вимагає вжити негайних заходів для покриття заборгованості із видатків за оренду приміщень на вул. Друкарській, 6 у м. Львові та надати просвітянам пільгових умов орендної плати за користування нежитловими приміщеннями.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинь: прокуратура області ...

КОМЕНТАРІ