Іван Гринда вимагає відновити функціонування львівських декоративних фонтанів та забезпечити їхнє належне утримання

Іван Гринда вимагає відновити функціонування львівських декоративних фонтанів та забезпечити їхнє належне утримання

22.11.13 09:53 0 988
21 листопада 2013 року під час сесії Львівської міської ради голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку свободівець Іван Гринда зачитав звернення до міського голови щодо жалюгідного стану у якому перебувають декоративні фонтани м. Львова.

Як повідомив депутат, до нього систематично звертаються мешканці Львова зі скаргами на те, що міські декоративні фонтани перебувають у занедбаному та неробочому стані.

"Попри істотне значення цих елементів благоустрою міської інфраструктури Львова, значна їхня кількість і досі фактично залишається без належного утримання. Ба більше, уповноваженими виконавчими органами Львівської міської ради по суті провадиться лише практика відновлення декоративних фонтанів за кошти міського б'юджету, при цьому наслідки такої діяльності часто мають сумнівний зміст. До прикладу, за фактами розкрадання б'юджетних коштів при фінансуванні робіт із відновлення фонтану "Івасик-Телесик" у Стрийському парку Львова органи прокуратури розпочали кримінальне провадження. Натомість, можливості залучення для відновлення декоративних фонтанів коштів підприємств, установ та організацій станом на майже не реалізуються.

Відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів", організацію благоустрою населених пунктів забезпечують місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до повноважень, установлених законом. У зв'язку з цим вимагаю вжити заходів для відновлення недіючих декоративних фонтанів у м. Львові, зокрема із залученням коштів підприємств, установ та організацій із метою забезпечення належного стану утримання цих об'єктів благоустрою", – зазначив Іван Гринда.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ