Легалізація занятості на Житомирщині додала 2,7 млн грн до місцевих бюджетів

Легалізація занятості на Житомирщині додала 2,7 млн грн до місцевих бюджетів

22.11.13 08:04 0 809
Забезпечення зайнятості населення та трудових прав і гарантій найманих працівників – це сфера спільних інтересів влади, профспілок та організацій роботодавців, які необхідно вирішувати у взаємодії державних і громадських інституцій. Це питання, зокрема, зайнятість молоді та незахищених верств населення – завжди у центрі уваги обласної влади. Відтак, керівництво області спільно з соціальними партнерами й надалі продовжуватимуть роботу щодо зниження безробіття, у тому числі – шляхом створення нових робочих місць.

Робота щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення є важливою у сучасних умовах збільшення соціальної спрямованості державної політики. Актуальність цього питання зумовлена масштабами проблеми та негативними її наслідками як для держави загалом, так і для кожного працівника. Таку позицію висловив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, виступаючи вчора, 20 листопада, на пленумі ради Федерації профспілок області.

— За розрахунками департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації поза обліком на Житомирщині знаходяться більше 280 тисяч громадян працездатного віку – це майже 40 % населення зазначеної категорії. З метою консолідації зусиль органів державної влади, контролюючих органів і громадських організацій в усіх районах і містах області створено робочі групи з легалізації заробітної плати та зайнятості. За результатами проведених заходів у січні–жовтні цього року виявлено 2100 нелегальних працівників, працю 97% з яких легалізовано. До місцевих бюджетів додатково надійшло податків і платежів на суму 2,7 млн грн. А це кошти, які вкрай необхідні для вирішення соціальних проблем відповідних територій області. Зазначені питання та проблеми набувають значимості у контексті нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, зокрема, стосовно сприяння ефективній зайнятості населення та створення нових робочих місць, – прокоментував ситуацію очільник області.

В області розроблена обласна програма зайнятості населення на період до 2017 року, яка затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука. Одним із напрямів програми є створення нових робочих місць. Керівник Житомирщини зазначив, що в області цей показник виконується щороку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ