В Житомирській області у Коростишівському районі активно впроваджується реформа медичної галузі

В Житомирській області у Коростишівському районі активно впроваджується реформа медичної галузі

22.11.13 15:18 0 682
В Україні поступовими кроками відбувається реформування медичної галузі, метою якого є поліпшення стану здоров’я громадян, підвищення якості надання медичної допомоги населенню. Виконуючи настанови Президента України щодо підвищення якості та доступності медичних послуг, в області впроваджується чітке розмежування ланок первинної та вторинної медицини, створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, госпітальних округів з урахуванням відстані транспортування пацієнтів до медичних закладів.

Поспілкуватися з медичним колективом Коростишівської центральної районної лікарні 21 листопада в рамках робочого візиту приїхав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, депутат Житомирської обласної ради Олександр Никитюк.

Коростишівський район один із тих районів регіону, які активно почали працювати в напрямку модернізації галузі охорони здоров’я, створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Спілкуючись із посадовцем, медики зазначили, що готові невтомно виконувати почесну місію з порятунку життя людей, але в лікарні є потреби в ремонті покрівлі, а також щодо забезпечення медичним обладнанням та інструментами деяких відділень. Посадовець запевнив медичний персонал лікарні, що поступово кошти на вирішення цих проблем будуть знайдені та направлені до Коростишівського району, аби лікарі мали змогу надавати якісну медичному допомогу населенню.

«На базі Коростишівської центральної районної лікарні буде створено Коростишівський госпітальний округ. А це розвиток інфраструктури, створення нових робочих місць. Одним із кроків підтримки обласної влади реформування медичної галузі в Коростишівському районі є направлення до району сучасного автомобілю швидкої допомоги класу В для надання якісної та своєчасної допомоги населенню», - сказав Олександр Андрійович.

Створення госпітального округу на базі районної лікарні – це нові перспективи розвитку медицини в районі, адже фінансування закладу буде з обласного бюджету.

Нагадаємо, що структурна реорганізація медичної галузі передбачає створення закладів охорони здоров’я нового типу – центрів первинної медико-санітарної допомоги, а також міжрайонних та міжміських госпітальних округів, реорганізацію системи надання швидкої медичної допомоги, створення університетських клінік. Центри ПМСД будуть створені в кожному сільському районі чи місті, вони включатимуть заклади загальної практики сімейної медицини, лікарські амбулаторії, ФАПи.

МОЗ України пропонує створити госпітальні округи в межах обслуговування 100-120 тис. жителів. У закладах округу повинно виконуватися щонайменше 300 оперативних втручань та прийматися не менше 400 пологів на рік. До складу таких округів входитиме багатопрофільна лікарня інтенсивної допомоги, заклади для проведення планового лікування, реабілітаційні центри, хоспіси, заклади медико-соціальної допомоги, консультативно-діагностичний центр, філії якого будуть розміщені в кожній адміністративній одиниці округу (місті, районі).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ