У Житомирі презентували прикінцеву версію Схеми планування території Житомирської області

У Житомирі презентували прикінцеву версію Схеми планування території Житомирської області

22.11.13 09:29 0 838
Відповідно до обласної Програми «Про розроблення та коригування генеральних схем районного планування території Житомирської області», за рахунок коштів обласного бюджету, у 2008 році розпочато розробку схеми планування території області. Під час розширеної наради 21 листопада презентована прикінцева версія плану.

За словами голови обласної ради Йосипа Запаловського, на минулій нараді вчені і проектанти вислухали всі пропозиції та побажання і розробили оновлений план території Житомирщини.

— Завдяки новому плану ми зможемо переглянути наші можливості в сільському господарстві, використанні земельних і природних ресурсів, адже наша область –одна з найбільших в Україні за кількістю населених пунктів, їх у нас аж 1613, – повідомив Йосип Антонович. – Усім відомо, що є такі села на Житомирщині, де населення складає всього 10-15 жителів, і нам потрібно думати про те, як цим людям дати роботу, аби вони могли заробляти на своє життя. Можливо, навіть об’єднати.

Проектно-вишукувальні роботи виконує Державне підприємство Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» ім. Ю. М. Білоконя. Кошторисна вартість планування території Житомирської області становить 2593,462 тис. грн.

До затвердження Схеми планування території Житомирської області необхідно розробити розділ «Інженерно-технічні заходи цивільного захисту населення» і провести державну експертизу проекту схеми. Про це під час наради розповів заслужений архітектор України, директор ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя, керівник авторського колективу проекту «Схема планування території Житомирської області» Іван Шпилевський.

— шня нарада присвячена попередньому розгляду Схеми планування Житомирської області, яке виконує наше підприємство. Ця схема – це містобудівна документація регіонального рівня, яка визначає стратегію і перспективу розвитку територій Житомирської області, напрямки їх використання, визначення інвестиційно-привабливих територій, підготовку пропозицій щодо можливості використання всіх ресурсів. Робота полягає у тому, що спочатку фахівці інституту аналізують усі фактори, які існують в області, визначають, так звані, проблемні місця та на підставі цього роблять глибокий аналіз, – зазначив Іван Іванович. – Робота почалася ще у 2008 році, але за відсутності фінансування була призупинена. Більш активно ми почали працювати у 2011 році.

Роботи проектним інститутом «Діпромісто» підходять до завершення. На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко.

— Президент України Віктор Янукович дав доручення упорядкувати і завершити схеми планування по областях. ми вже на прикінцевому результаті. Відповідний документ стане настільною картою обласної державної адміністрації, районних рад і місцевих громад. По завершенню проектування «Схеми планування території Житомирської області» цей документ повинен пройти експертизу в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, – резюмував Микола Миколайович.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ