Житомирщина: рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Житомирщина: рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

22.11.13 17:19 0 843
20 листопада у смт Черняхів рятувальниками спільно з освітянами проведено акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Захід проходив у рамках обласного місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Акція розпочалася з екскурсії по рятувальному підрозділу. Саме туди завітали близько 400 чоловік гостей, яких привітали керівники району та відомств-організаторів.

Відкриваючи захід, начальник Черняхівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області Сергій Огородник зазначив: ”Професія рятувальника - одна з найнебезпечніших і, водночас, найпрестижніших у світі. Ми працюємо на землі і під землею, на воді й під водою, у будь-які пору року, час доби та погодні умови. Працюємо заради єдиного – щоб ваше життя та здоров’я було у безпеці. Звернувшись за телефоном “101”, ви можете розраховувати на допомогу у надзвичайних подіях, ситуаціях. Тож шня акція має на меті допомогти Вам правильно зорієнтуватися у випадку біди та запобігти лиху.”

Виставка обладнання та пожежно-рятувальної техніки, що розгорнулася біля рятувального підрозділу, викликала загальну повагу присутніх і очевидне захоплення, а головне - засвідчила матеріально-технічне вдосконалення служби порятунку “101”. Задля переконання присутніх про те, що ця техніка справді спроможна швидко врятувати життя людини, бійці ДСНС продемонстрували роботу аварійно-рятувального обладнання по гасінню умовної пожежі.

Також кожен із присутніх мав змогу самотужки приборкати розпалене багаття та спробувати себе у ролі вогнеборців. Для цього була організована “пожежна естафета”. На учасників чекали серйозні випробування, які справжнім рятувальникам доводиться долати в умовах пожежі: одягання бойового одягу на швидкість, подолання перешкоди та умовне прокладання рукавної лінії для гасіння вогню. Як завжди буває у грі, були і переможці, і переможені. А ще для найменших учасників організаторами Акції було проведено конкурс дитячого малюнку на асфальті «Герой-рятувальник».

Справжнім святом для душі стала художня частина заходу, у якій були задіяні винятково діти. Вона відбувалася вже в місцевій гімназії. Тут на школярів чекали районна команда дружин юних пожежних та творчі колективи районного будинку культури. Дюпівці розіграли різноманітні надзвичайні ситуації та змусили глядачів разом шукати вихід із небезпеки. Таким цікавим дійством вони ще раз нагадали усім правила безпеки життєдіяльності. Після кожного виступу ведучими проводилися конкурси, завдання яких теж перепліталися з оперативно-рятувальною службою “101”. Усі конкурсанти отримали заохочувальні призи, корисну друкарську продукцію з символікою ДСНС та правилами безпеки.

Заходом залишилися задоволені усі – як присутні, так і організатори. Адже акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» ще раз довела, що народна служба порятунку «101», хоч і є державною за формою, по суті своїй - народна. ЇЇ бійці вміють не лише ліквідовувати надзвичайні події та навчати населення правилам безпечної поведінки у побуті та на вулиці, а і дарувати гарний настрій оточуючим.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: МВФ у грудні розгляне ...

КОМЕНТАРІ