У Рівненській області увага - людям з інвалідністю

У Рівненській області увага - людям з інвалідністю

22.11.13 16:24 0 1075
Задля забезпечення реалізації прав і задоволення потреб осіб з інвалідністю нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їхньої життєдіяльності 19 листопада у Рівненському районному центрі зайнятості було проведено двоетапний захід «Підвищення ефективності співпраці служби зайнятості з соціальними партнерами у напрямку інтеграції інвалідів до активного життя», у межах якого відбувся семінар для осіб з інвалідністю та круглий стіл для роботодавців.

У роботі круглого столу взяли участь заступник директора Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Віктор Ільчук, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Рівненському районі Ірина Протких, заступник директора - начальник відділу взаємодії з роботодавцями Рівненського районного центру зайнятості Володимир Пачебула та 12 роботодавців району.

При обговоренні теми працевлаштування людей з особливими потребами роботодавці району порушували питання пенсійного забезпечення працюючих інвалідів, виконання нормативу працевлаштування інвалідів тощо. Приміром, підприємець Любомир Пастушенко попросив роз’яснення щодо можливості працевлаштування інваліда водієм автобуса. Інспектора відділу кадрів Зорянської філії ПрАТ «Райз-Максимко» цікавили питання можливості працевлаштування інвалідів без індивідуальних карт реабілітації. Спеціаліст відділу кадрів ДП «Мясокомбінат «Зоря» Анастасія Тияра поділилася досвідом співпраці зі службою зайнятості в питаннях працевлаштування інвалідів.

Наприкінці роботи круглого столу подяками служби зайнятості за сприяння у працевлаштуванні інвалідів були відзначені кращі роботодавці району:

директор дочірнього підприємства «М’ясокомбінат «Зоря» Олег Петрович Тищенко;

директор Зорянської філії приватного акціонерного товариства «Райз-Максимко» Олександр Степанович Вознюк;

директор Клеванського професійного ліцею Борис Володимирович Панчук;

завідувач Голишівського дошкільного навчального закладу Наталія Тимофіївна Пахольчук.

Семінар з безробітними розпочав заступник директора центру зайнятості Олександр Шкурат. Він наголосив, що саме праця як основна умова життєдіяльності особистості дає людині з інвалідністю відчуття власної корисності як для сім’ї, так і для всього суспільства, і сприяє реабілітації. Олександр Миколайович розповів про результати роботи центру зайнятості саме у напрямі сприяння працевлаштуванню людям цієї категорії.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Юрій Ющук поінформував про можливості професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до попиту на ринку праці і навчальні заклади, де можуть здобути освіту особи з особливими потребами.

Упродовж десяти місяців 2013 року за сприяння районного центру зайнятості було працевлаштовано 37 інвалідів, 14 проходили професійне навчання.

Служба зайнятості послідовно й активно працює над урізноманітненням форм та підвищенням якості надання соціальних послуг особам із обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі питання ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ