У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 30 боєприпасів часів війни, що були виявлені у приватному господарстві на присадибній ділянці

У Рівненській області піротехніки Держслужби з НС знешкодили 30 боєприпасів часів війни, що були виявлені у приватному господарстві на присадибній ділянці

22.11.13 14:42 0 687
20 листопада в місті Рівне по вулиці Тиннівській під час проведення господарчих робіт на власній присадибній ділянці місцевою жителькою був виявлений металевий предмет ззовні дуже схожий на боєприпас.

Про небезпечну знахідку одразу повідомили за номером «101», а співробітники міліції взяли під охорону місце, де знайшли предмет.

Група піротехніків Державної служби з надзвичайних ситуацій встановила, що металевий предмет це ніщо інше як 82 міліметрова мінометна міна часів Великої Вітчизняної війни радянського виробництва. Під час додаткового обстеження прилеглої території піротехніки виявили ще 29 мінометних мін.

Зі слів начальника групи піротехнічних робіт підполковника служби цивільного захисту Олега Нікальчука боєприпаси перебували у бойовому стані та представляли реальну загрозу мешканцям поряд розташованих житлових будинків. Адже радіус ураження при можливому вибуху сягав би понад один кілометр.

Дотримуючись всіх необхідних мір безпеки небезпечний вантаж було доставлено в спеціальний кар’єр та знешкоджено. Слід додати, що з початку цього року група піротехнічних робіт ДСНС Рівненщини на розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів війни виїжджала більше 50 разів, під час яких було знешкоджено 253 боєприпаси.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Пакьяо може вийти в ринг з ...

КОМЕНТАРІ