На Тернопіллі участь у різноманітних програмах – ще один із шляхів для забезпечення успішного, заможного життя місцевої громади

На Тернопіллі участь у різноманітних програмах – ще один із шляхів для забезпечення успішного, заможного життя місцевої громади

22.11.13 12:40 0 759
Слушність цього також доводить діяльність мешканців Лосятина, зазначив Василь Хомінець під час перебування із робочим візитом у цьому селі Кременецького району. На тут завершені роботи з реалізації мікропроекту «Реконструкція сантехнічних мереж з влаштування паливної та заходів по енергозбереженню дитячого садка в с. Лосятин Кременецького району» в рамках реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». Загальна вартість проекту – 180 тисяч 709 гривень. З них кошти з районного бюджету становлять 72 тисячі 828 гривень, громада вклала 26 тисячі 981 гривню, кошти ПРООН – 80 тисяч 900 гривень. Та на цьому лосятинці не зупинились. І станом на громадою поданий запит на отримання від ПРООН третього траншу– а це 8 тисяч 90 гривень.

Дитячий садок, окрім цього, – об’єкт капітального будівництва. Для введення його в експлуатацію до кінця 2013 року Лосятинська сільська рада виділила ще 48 тисяч гривень та отримала з державного бюджету додатково 152 тисячі 700 гривень. Кошти будуть освоєні до кінця цього року.

Також Лосятинська сільська рада стала переможцем Програми економічного розвитку сільських територій (ЄРС) Проекту ЄС та ПРООН. Впровадження цього проекту розпочалось із січня 2013 року. На обрана ініціативна група, проведено опитування жителів, визначено загальну для громади проблему, розроблений та зареєстрований у державного реєстратора Статут сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Ягідний край», підготовлений бізнес-план, відправлена та зареєстрована мікропроектна пропозиція. Загальна вартість проекту 307 тисяч 568 гривень, з яких 200 тисяч – кошти ПРООН, 107 тисяч 568 гривень – власні кошти членів кооперативу.

“Ми маємо змогу вже вкотре переконатись у слушності народної мудрості – «під лежачий камінь вода не тече». Якщо активна, працьовита, небайдужа громада, – то вона приречена на успіх. громаді Лосятина пощастило із активною, небайдужою сільським головою Надією Залевською, – наголосив Василь Хомінець. – За такими керівниками, що реалізує шість державних та міжнародних проектів, активізує громаду, – майбутнє українського села”.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина отримала ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ