У Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. Михайла Паращука відзначили 135 річчя від дня народження всесвітньовідомого скульптора та 10 років від дня присвоєння навчальному закладу імені знаменитого земляка

У Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. Михайла Паращука відзначили 135 річчя від дня народження всесвітньовідомого скульптора та 10 років від дня присвоєння навчальному закладу імені знаменитого земляка

22.11.13 08:32 0 891
Хоча це далеко не весь перелік визначних дат, які пошановує педагогічно-студентський колектив: тут і 44 роки від дня створення училища, а ще нині вшановують пам’ять Михайла Паращука, адже незабаром виповниться 50 років від дня смерті великого майстра.

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Сергій Тарашевський, звертаючись до святочної громади, наголосив: «Ваш навчальний заклад має чим гордитися, адже за 44 роки свого існування дав путівку ужиття багатьом висококласним фахівцям, патріотам України, талановитим, хорошим, порядним людям. На всіх етапах становлення ваш педагогічний колектив об’єднувала спрага творчо працювати, шукати нове, віддавати учням душу і серце, постійно вдосконалювати навчально-виховний процес. Викликає захоплення й те, скільки зроблено для здійснення глибокого національного виховання, адже саме у вас впроваджується козацька педагогіка. А на рахунку ваших юних козаків та берегинь сотні добрих справ – це підготовка і посвячення в козаки шкільної та училищної молоді, шефство над козацькими могилами у с. Товстолуг Тернопільського району та смт. Вишнівець Збаразького районів. А за впорядковані могили козацької старшини з часів національно-визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького громада краю вам вельми вдячна.

Ось уже 10 років ви з честю носите ім’я нашого великого земляка – Михайла Паращука. Як знаменитий скульптор здобуваєте глибокі знання та велику майстерність. Тож успіхів вам у подальшому, наснаги та нових здобутків! І нехай Архангел Михаїл, який ось вже понад тисячу років є покровителем землі Руської, і, відповідно України, як духовної правонаступниці давньої Руси, і собор якого здійснюється вбереже вас від усього злого.

Урочистості продовжились святковим концертом.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові з кіосками ...
Наступна новина: Проблеми людей з особливими ...

КОМЕНТАРІ