Чотирьом підприємствам у Чернівцях ПДВ повернуто «автоматом»

Чотирьом підприємствам у Чернівцях ПДВ повернуто «автоматом»

22.11.13 13:51 0 796
Протягом десяти місяців 2013 року платники ПДВ, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Чернівцях, загалом сплатили до бюджету 208 466,8 тис. грн. податку на додану вартість. На розрахункові рахунки платникам вже надійшло 26 600,6 тис. гривень відшкодованого ПДВ.

Чотирьом чернівецьким підприємствам (ТОВ «Машзавод», ВККФ «Автокомплект ЛТД», ТОВ «Інтерм» та ПП «Артон») впродовж січня­жовтня відшкодовано 16 120,2 тис. грн. податку на додану вартість в автоматичному режимі, що становить 72,4% відшкодованих сум.

Починаючи з 1 січня 2014 року підприємствам, що відповідають чітким критеріям, будуть присвоювати статус платника з позитивною податковою історією. На практиці це будуть прискорені процедури відшкодування ПДВ, мінімум адміністративного втручання у діяльність підприємства та інші показники цивілізованого ведення бізнесу. Автоматична система відшкодування ПДВ є позитивною тенденцією, адже стимулює представників бізнесу до відповідальної поведінки, яка дозволяє отримати значний економічний ефект без зайвих труднощів.

«В міській податковій інспекції працює робоча група, яка моніторить діяльність підприємств та відстежує ті причини, які не дають можливості підприємству потрапити до категорії «автоматичноих відшкодуванців». Як правило основною перешкодою є низький рівень заробітної плати» – зазначив керівник податкової інспекції Ярослав Городенський.

Нагадаємо, що відтепер платники податку на додану вартість можуть за власним бажанням отримати бюджетне відшкодування ПДВ у вигляді фінансового векселя. Це передбачено законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів". Фінансові казначейські векселі мають термін обігу 5 років та прибутковість 5%. Скористатись таким правом платник може лише після подання заяви про обрання такого способу відшкодування.

Інформаційно­комінікаційний відділ ДПІ у м. Чернівці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники львівської ...
Наступна новина: Депутат звернувся до ...

КОМЕНТАРІ