Алла Шлапак: Студентські ініціативи будуть основою для рішень Київради

Алла Шлапак: Студентські ініціативи будуть основою для рішень Київради

22.11.13 13:57 0 898
У столиці незабаром може з’явитися міська цільова програма, розроблена студентською молоддю. Про це за результатами зустрічі-дискусії «Участь столичного студентства у формуванні інноваційних засад гуманітарної політики м.Києва» повідомила Голова Постійної комісії Київради Алла Шлапак.



За словами політика, студенти уже розробили та готуються презентувати програму патріотичного виховання молоді, яка на їхній погляд, мала б втілюватися у м.Києві.



Як відомо, Постійна комісія Київради з питань гуманітарної політики та Студентська Рада м. Києва у квітні цього року підписали угоду про співпрацю й активно вживають спільних заходів до покращення медичного обслуговування, освіти та соціального захисту молоді. З огляду на це, Алла Шлапак запропонувала, щоб студентська програма патріотичного виховання лягла в основу міської цільової програми, яку цілком реально ухвалити на одному з найближчих пленарних засідань Київради.



«Більшість зустрічей з громадськістю, а особливо з молоддю закінчуються тим, що далі резолюцій чи рекомендацій справа не йде. І це не правильно, це потрібно змінювати. Тим більше, що молодь сьогодні має безліч інноваційних ідей, котрі будуть корисні столиці. Тому на прикладі програми патріотичного виховання ми хочемо довести, що старі принципи можна змінити й позиція киян справді буде врахована при ухваленні рішень Київрадою», - зазначила Алла Шлапак.



Також депутат повідомила, що найближчим часом має намір розробити Проект щодо залучення студентів до стажування у Постійній комісії Київради з питань гуманітарної політики на регулярній основі, а також у громадських приймальнях депутатів Київради. «Молодь, яка прагне бути задіяною в роботі органів місцевого самоврядування, брати участь у процесах державотворення, повинна на власному досвіді побачити чим живуть кияни, з якими проблемами вони звертаються, які на сьогодні існують механізми, щоб їм допомогти. А вже на основі цього молоді люди зможуть розробити новітні підходи та вдосконалити існуючу систему. Тому у плані заходів гуманітарної Комісії на 2014 рік ми обов’язково передбачимо ряд спільних вузькопрофільних засідань спільно зі Студентською Радою м.Києва», - зазначила Алла Шлапак.

Алла Шлапак: ОСН можуть працювати й на базі студентських гуртожитків



Самоорганізація є важливим елементом прогресуючого розвитку суспільства, і участь молоді у підвищенні її якості сьогодні актуальна, як ніколи. Про це заявила Алла Шлапак, Голова Постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики під час зустрічі зі студентським активом та лідерами студентського самоврядування столиці.



«Гуртожитки, де сьогодні живуть студенти, можуть діяти як повноцінні органи самоорганізації населення. Актуалізація такої діяльності допоможе вам більш якісно захищати свої права та інтереси, - зазначила Алла Шлапак, звертаючись до студентства. – Тому я пропоную вам провести спільні вузькопрофільну зустріч з управлінням внутрішньої політики, аби розібратися у всіх механізмах діяльності ОСН, які б ви могли використати на свою користь».



При цьому депутат зауважила, що раніше рішення щодо створення ОСН роками не з’являлися у порядку денному пленарних засідань Київради, тепер же таких проектів – по кілька на раз. «Це є свідченням того, що органи самоорганізації населення в Києві користуються популярністю, оскільки довели, що являються надзвичайно ефективним механізмом відстоювання громадянами своїх інтересів. Тому, вважаю, що і студентам варто перейняти цю практику», - зазначила Алла Шлапак.



Разом із тим, Голова гуманітарної Комісії запевнила лідерів студентського самоврядування, що допомагатиме із вирішенням проблеми доступності молодіжного житла. «На жаль, власне житло для молоді у більшості випадків залишається мрією. Прикро й те, що окремі виконавчі структури поверхнево ставляться до вирішення цього питання. Тому я наполягатиму, щоб у бюджеті столиці на 2014 рік та Програмі соціально-економічного розвитку були закладені кошти на реалізацію програм, що стосуються молодіжного будівництва та кредитування», - повідомила Алла Шлапак.



Нагадаємо, в рамках угоди про співпрацю Постійна комісія Київради з питань гуманітарної політики та Студентська Рада м.Києва провели зустріч-дискусію «Участь столичного студентства у формуванні інноваційних засад гуманітарної політики м.Києва». Під час заходу найкращі студенти були відзначені Подяками та Грамотами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заява Українського ...
Наступна новина: Головна мистецька подія ...

КОМЕНТАРІ