Алла Шлапак: Інвалідність не повинна асоціюватися з меншовартістю

Алла Шлапак: Інвалідність не повинна асоціюватися з меншовартістю

22.11.13 14:58 0 924
Визначення «люди з обмеженими можливостями» являється не толерантним і заздалегідь викликає почуття меншовартості, тому повинно бути вилучене із вжитку як в офіційній документації, так і у повсякденному спілкуванні. Таку позицію висловила депутат Київради, лідер «Соціальної справедливості» під час круглого столу з питань безбар’єрного середовища, що був організований Громадською Радою при КМДА.



Крім цього політик наголосила, що сучасний розвиток українського суспільства вимагає внесення змін до виборчого законодавства з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Зокрема, Алла Шлапак запропонувала передбачити, щоб трансляція передвиборчих агітаційних програм політичних партій та кандидатів у депутати відбувалася із застосуванням сурдоперекладу.



«Сьогодні в цій частині є значне порушення прав людей, які мають знижений слух. Я особисто переконалася в цьому, коли балотувалася до Парламенту. Під час агітаційного ефіру я просила забезпечити сурдоперекладача, однак отримала відмову. Якщо влада говорить про демократію і рівність прав усіх громадян, якщо декларує прагнення створити безбар’єрне середовище – це необхідно забезпечити», - підкреслила Алла Шлапак.



До Резолюції круглого столу політик внесла свої пропозиції, серед яких запропонувала звернутися до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова, Голови Київської міської державної адміністрації О.П. Попова з проханням передбачити у Державному бюджеті України на 2014 рік, бюджеті та Програмі соціально-економічного розвитку м. Києва на 2014 рік відповідні асигнування на реалізацію Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівники міліцейських ...
Наступна новина: У Волинській області в ...

КОМЕНТАРІ