Благодійне донорство - для порятунку онкохворих дітей

Благодійне донорство - для порятунку онкохворих дітей

22.11.13 15:24 0 1066
Два місяці поспіль тривала західноукраїнська благодійна акція “Врятуй дитині життя”, метою якої був збір крові для онкохворих дітей, що лікуються у гематологічних відділеннях лікарень держави.

Як повідомив прес-службу Департаменту охорони здоров’я Тернопільської обладміністрації координатор акції, заступник голови Західної округи ВО “Тризуб” імені Степана Бандери “акція “Врятуй дитині життя” одночасно проведена в таких областях як Закарпатська, Івано-франківська, Львівська, Волинська, Житомирська, а також і Тернопільська”.

- Перший етап акції – продовжив Василь Лабайчук - стартував 15 вересня і завершився 15 листопада. А з 25 листопада до 25 грудня триватиме другий етап в Чернівецькій,

Рівненській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Сподіваємось, що наступного року така акція отримає статус всеукраїнської, адже, проведення її планується у 15 областях,.

Співорганізатор акції із “Жіночої Січі” Ірина Бревко додала, що “цьогоріч благодійна акція “Врятуй дитині життя” пройшла вдруге”.

- Більше того, - мовила далі Ірина - її рамки поширили на всю Західну Україну. Приєднатися до збору крові для дітей міг кожен, здавши її в Центрі переливання крові на вул. Клінічній. Завдяки координованій праці волонтерів і тернополяни, і жителі Тернопільщини долучилися до акції “Врятуй дитині життя”.

Усім потрібне розуміння того, що, власне, донорська кров іноді відіграє важливішу роль, аніж матеріальна допомога – акцентує волонтер Ірина Бревко.Із кровоздач 133 донорів отримано 48 літрів плазми та 11,5 літрів крові.

- Онкохворі діти – особливо потребують підтримки – доповнив головний лікар Тернопільської обласної станції переливання крові Петро Лучанко. Акція “Врятуй дитині життя” дає можливість допомогти їм в боротьбі з хворобою завдяки благодійним До речі, така акція не залишила байдужими і рятувальників Тернопілля, які напередодні свого професійного свята, Дня рятувальника теж здали кров. На важливості допомоги хворим діткам акцентував увагу начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий. “Врятувати життя людині не лише своїми професійними діями, але й участю у благодійній акції. Якщо ми можемо допомогти, то повинні це зробити: адже немає нічого більш ціннішого, ніж людське життя”, – наголосив він.

Світлана Гуменна,
прес-керівник Департаменту охорони здоров’я
Тернопільської обладміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У закладах культури ...

КОМЕНТАРІ