Олег Тягнибок: «Українці мають вийти в неділю на майдани, аби довести – ми европейська нація!»

Олег Тягнибок: «Українці мають вийти в неділю на майдани, аби довести – ми европейська нація!»

22.11.13 21:25 0 838
«Дев’ять років тому багато хто з нас стояв тут і розпочинав Майдан. Тоді ми перемогли, бо психологічно звільнилися від московської окупації. Ми повірили в те, що українці можуть змінити будь-яку владу, якщо будуть єдиними. Тоді тут був мільйон українців – і режим Кучми впав. Тодішні події, власне, є прикладом для нас нині – для тих, хто брав участь у тому Майдані, для сьогоднішніх студентів. Це приклад того, що за завтрашній день необхідно боротися. Не треба чекати, що нам, як манна з небес, впаде Україна така, яку ми її заслужили, – треба боротися проти цієї влади і саме заради того приходити на мітинги та протести». Про це 22 листопада 2013 року, виступаючи на Майдані Незалежности у Києві, заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Під час виступу лідер «Свободи» наголосив: українська громада має усвідомити, що акції протесту й громадської непокори є необхідними, аби врешті домогтися зміни українофобської влади й вибороти гідне майбутнє для держави і кожного її громадянина.

«Дехто каже: «Навіщо виходити на мітинги, адже це нічого не дасть». Ні! Ми повинні розхитувати човен бандитської влади, аби його врешті потопити. Цей човен разом із Януковичем, який своєю дволикою фарисейською політикою тягне Україну в московське ярмо, мусить піти на дно. Разом із ним на дно мусить піти й уряд Азарова. Необхідно відкрити кримінальну справу і зрадників-урядовців, які вчора своїм розпорядженням ухвалили рішення призупини підготовку до асоціяції з ЕС, має бути покарано», – наголосив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів закликав громаду не втрачати надію на позитивне рішення щодо підписання Угоди про асоціяцію з ЕС та акціями протесту показати і Европі, і чинному режимові, що українці – це європейська нація.

«Можемо констатувати, що далеко не все ще втрачено – маємо масово прийти в неділю сюди, аби нас було не тисячі і навіть не десятки тисяч; коли нас будуть сотні тисяч у столиці України – ми покажемо европейцям, які зберуться у Вільнюсі, що ми, українці, – европейська нація і прагнемо до Европи. Таким чином ми нарешті раз і на завжди відірвемося від Кремля.

Тому мусимо приходити на такі заходи протесту, йти до друзів, знайомих, розчарованих – переконувати їх і створити таку хвилю громадянського спротиву, аби ця влада зрозуміла: українці – проти бандитів, українофобів, проти відтягування України від Европи. Лише так влада усвідомить, що нація прагне позитивного рішення щодо европейської перспективи. І ми як нація цього дійсно достойні!», – заявив Олег Тягнибок.

Свободівець також додав, що він разом з иншими лідерами опозиційних парламентських сил вирушить до Вільнюса, аби представити там дійсну позицію українців. Олег Тягнибок зазначив, що лідери опозиції закликатимуть европейських очільників ухвалити позитивне рішення щодо Угоди про асоціяцію і не брати до уваги витівки бандитської влади Януковича: «Будемо закликати ухвалити рішення з перспективи завтрашнього дня для України і Европи!».

Після виступу Олег Тягнибок та народні депутати-свободівці Ірина Фаріон, Олег Гелевей, Олександр Мирний, Юрій Бублик, Олег Сиротюк, Ігор Мірошниченко, Ігор Сабій, Ігор Янків, Олег Осуховський, Андрій Іллєнко та кандидат у народні депутати від опозиційних сил у 223-му виборчому окрузі (Шевченківський р-н Києва) Юрій Левченко роздавали людям на Майдані Незалежности та у підземних переходах у центрі столиці запрошення прийти 24 листопада на народне віче "За европейську Україну!" (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/anonsy/044437/).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Чернівці приваблють ...

КОМЕНТАРІ