Чернівці приваблють інвесторів

Чернівці приваблють інвесторів

22.11.13 21:29 0 975
Днями начальник Державної податкової інспекції у м. Чернівцях Я.Д. Городенський зустрівся з керівним складом українсько-італійського підприємства «Мітаче» і приватного підприємства «Мелауда».
Підприємства «Мітаче» і «Мелауда» спеціалізуються на переробці круглого лісу твердолистяних порід та випуску заготівок для меблів, плінтусів, паркету тощо. Особливістю є те, що обидва створені на базі інвестицій у вигляді деревообробного обладнання з італійською технологією. Вся вироблена продукція реалізовується на експорт. В рамках зустрічі керівник податківців ознайомився з виробничими циклами підприємств.
Головною метою заходу було обговорення проблемних питань, які виникають у діяльності підприємств з іноземними інвестиціями, а також отримати від виробників пропозиції і зауваження до податкового законодавства.
«Підприємства, в які вкладено іноземні інвестиції, працюють прозоро та з дотриманням норм національного податкового законодавства. Відтак, фахівці податкової не турбують їх безпідставно. Невтручання у діяльність сумлінного бізнесу – один із визначальних моментів у створенні привабливого інвестиційного клімату на території прикордонних Чернівців», – зазначив Ярослав Городенський.
За словами начальника чернівецької податкової, інвестори, котрі вклали кошти у чернівецькі підприємства, розраховують на те, що в особі нашої держави отримають надійного і прогнозованого ділового партнера. Якраз Міністерство доходів і зборів України швидкими темпами реформується і бере за зразок найпередовіші світові досягнення у сфері оподаткування. Враховуючи європейські традиції відповідального ставлення до сплати податків, інвестори демонструють таку ж податкову поведінку в Україні. Ризикові операції, а тим більше схеми мінімізації для підприємств з іноземним капіталом, як правило, не характерні.
Тенденцію до скорочення кількості перевірок бізнесу в Чернівцях фіксуєтьуже три роки поспіль. Протягом десяти місяців 2013 року в Чернівцях проведено 43 планові документальні перевірки. За такий же період торік податкові аудитори здійснили 58 планових перевірок суб’єктів підприємництва.
Варто нагадати, що з 1 січня 2014 року впроваджуються електронні перевірки для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Це дозволить звести до мінімуму спілкування суб’єктів господарювання з інспекторами. А вже з 2016 року такі перевірки зможуть використовувати всі інші платники податків, за умови, що вони не відносяться до ризикової категорії.


Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Українці ...
Наступна новина: Рада Європи здійснить для ...

КОМЕНТАРІ