Рада Європи здійснить для України аналіз кращих практик європейських країн щодо призначення та звільнення суддів

Рада Європи здійснить для України аналіз кращих практик європейських країн щодо призначення та звільнення суддів

22.11.13 21:30 0 745
Рада Європи здійснить для України порівняльний аналіз кращих практик європейських країн щодо призначення та звільнення суддів з посад. Про це повідомив Представник Генерального Секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва, голова офісу Ради Європи в Україні, Посол Владімір Рістовскі під час зустрічі з Головою Вищої ради юстиції Олександром Лавриновичем.

Зустріч відбулася 22 листопада у Києві за ініціативи представника Ради Європи з метою обговорення напрямків співпраці та взаємодії Офісу РЄ в Україні з Вищою радою юстиції в рамках проекту «Посилення незалежності, ефективності та професіоналізму судової влади в Україні».

В аналітичних звітах, які будуть представлені Україні, міститиметься аналітично-описові матеріали щодо європейських систем призначення, відповідальності та звільнення суддів. Крім того, буде здійснено порівняльний аналіз європейського досвіду з практикою, яка застосовується в Україні.

На думку Ради Європи, аналітична експертна допомога сприятиме подальшому реформуванню українського судочинства у відповідності до європейських стандартів. Зокрема, це створить можливості для вивчення кращих європейських практик українськими експертами та для застосування європейського досвіду щодо підвищення рівня професіоналізму судової влади при впровадженні відповідних реформ в Україні.

За підсумками зустрічі Голова Вищої ради юстиції України Олександр Лавринович зазначив, що Україна має неабияку зацікавленість в отриманні аналітичного аналізу європейської практики призначення та звільнення суддів. Дані питання є актуальними наразі для нашої держави в рамках реформування та удосконалення судової системи.

За словами Олександра Лавриновича, Вища рада юстиції готова сприяти широкому інформування суспільства та вітчизняних фахівців щодо аналітичних матеріалів, підготовлених експертами Ради Європи для нашої країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці приваблють ...
Наступна новина: Понад 700 тисяч гривень ...

КОМЕНТАРІ