Понад 4,5 тис. прикарпатських власників нерухомості провели звірку майна

Понад 4,5 тис. прикарпатських власників нерухомості провели звірку майна

22.11.13 22:08 0 863
Органами Міндоходів в нашій області надіслано майже 5,4 тис. запрошень власникам житлової нерухомості щодо звірки кількості об'єктів житлової нерухомості та розмірів їх житлової площі. Більше половини запрошених, понад 4,5 тис. осіб, таку звірку вже провели.
Громадяни не лише перевіряли відповідність своїх даних, зазначених у документах про право власності до наявної інформації у базі даних Міндоходів, а й визначали „пільгові” розміри майна.
Згідно із законодавством, власники мають пільгу зі сплати податку на нерухомість, якщо сумарна площа житла не перевищує: для квартир – 120 м.кв., будинків – 250 м. кв., квартир і будинків – 370 м. кв.
Під час звірки громадяни мали змогу визначити розміри такого майна, а також розрахувати суму податку на нерухомість, яку потрібно буде сплатити за ті метри, на які пільга не поширюється.
Такі попередні розрахунки дозволять уникнути певних непорозумінь у наступному році, коли настане час вже сплачувати нараховані суми податку.
Провести звірку громадяни за власним бажанням можуть включно до 31 грудня 2013 року. Якщо звірка не буде проведена, то податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в Міндоходів.
Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року вступила в силу норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладається податком.

Прес-служба ГУ Міндоходів в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Більше 60 тисяч ...

КОМЕНТАРІ