Чернівці: У бібліотеці-філії №21 пройшов літературний вечір, присвячений 150–й річниці з дня народження Ольги Кобилянської

Чернівці: У бібліотеці-філії №21 пройшов літературний вечір, присвячений 150–й річниці з дня народження Ольги Кобилянської

23.11.13 15:38 0 842
У міській бібліотеці-філії №21 пройшов літературний вечір “Царівна буковинського краю”, присвячений 150–й річниці з дня народження Ольги Кобилянської.

Журналіст, краєзнавець Ю.Гусар розповів читачам бібліотеки про історію вулиці О.Кобилянської та про випуск ювілейної монети із зображенням письменниці. Своїми спогадами поділились журналісти-письменники М.Брозинський та М.Ревуцький. Учні ліцею №4 А.Віксіч, В.Молдован, Я.Біжан, Т.Меленко та А.Єремічук (керівник О.Лакуста) розповіли про життєвий шлях письменниці і продекламували вірші буковинських письменників, присвячених О.Кобилянській. Читачка Т.Хомик-Головинська проспівала для гостей вечора улюблену пісню письменниці “Ой ти, дівчино, зарученая”. А бібліотекарі Н.Неміжан та Н.Боремська провели огляд літератури та періодичних видань.

Також відвідувачам було презентовано книжкову виставку “Гірська орлиця Буковини”, на якій представлено твори письменниці.

Організувала і провела вечір завідуюча бібліотеки–філії №21 Г.Скіданюк.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житель Луцька через спір ...
Наступна новина: У Римі презентують ...

КОМЕНТАРІ