Чернівці: Депутатська комісія вирішила припинити незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші на берегах Прута

Чернівці: Депутатська комісія вирішила припинити незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші на берегах Прута

23.11.13 14:15 0 948
19 листопада відбулося розширене виїзне засідання комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища Чернівецької міської ради, на якому розглядалось питання незаконного видобування надр та вирубки дерев на землях територіальної громади міста Чернівці.

Депутати разом із представниками державної екологічної інспекції та журналістами зафіксували факт незаконного видобутку гравійно-піщаної суміші в промислових масштабах та масове знесення дерев у межах водоохоронної зони річки Прут.

«Ми бачимо свіжі сліди видобутку гравійно-піщаної суміші, а також ознаки підготовки до розробки нових нелегальних кар’єрів, – розповідає голова комісії Володимир Бешлей. – На жаль, ця проблема досі є актуальною і потребує негайного вирішення. Завдано непоправних збитків екології міста, гектарами понівечено землі територіальної громади, що може в подальшому призвести до підтоплення житлових будинків в мікрорайоні «Стара Жучка».

Під час огляду самовільно влаштованих кар’єрів було виявлено, десятки свіжоспилених дерев. Також в поле зору членів комісії потрапили транспортні засоби (легковий автомобіль «Москвич» та трактор з причепом), в яких було виявлено ознаки причетності до знесення дерев.

Наприкінці засідання комісії Володимир Бешлей продемонстрував присутнім відео- та фотоматеріали, на яких зафіксовано вантажівки, які вивозили із нелегальних кар’єрів гравій та розвантажували його на приватній території ТОВ “Букотрейдинг”, що межує із ринком «Добробут». Всі докази незаконної діяльності комісія вирішила передати до правоохоронних органів для проведення відповідного розслідування та притягнення до відповідальності порушників чинного законодавства.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ