Олександр Терещук: "Не потрібно налаштовувати народ проти міліції"

Олександр Терещук: "Не потрібно налаштовувати народ проти міліції"

23.11.13 17:13 0 871
Надзвичайна подія, коли у службовому автомобілі чергової частини райвідділу помер чоловік, викликала суспільний резонанс. І, незважаючи на те, що правоохоронці оперативно надали інформацію в засоби масової інформації, у місцевих жителів усе ж лишилися запитання з цього приводу.

А тому начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук особисто виїхав у Турійськ і разом із головою райдержадміністрації Олександром Дишлюком та райради Ольгою Черен зустрівся із депутатським корпусом та представниками громадських організацій.

Генерал-майор міліції відразу звернувся до присутніх:

– Як тільки надійшло повідомлення про цей випадок, на місце події виїхав я, прибули представники прокуратури. Відомості належним чином зареєстрували – і органи прокуратури розпочали кримінальне провадження. Попередньою причиною смерті хлопця судмедексперти назвали гостру серцеву недостатність. Нині призначено ряд експертиз. Слідством буде встановлено також, чи застосовували працівники Державтоінспекції електрошокери.

Натоміть один із депутатів повідомив про те, що до нього підходили люди із пропозицією влаштувати у Турійську «другу Врадіївку». На це начальник обласного управління міліції зауважив:

– Не потрібно налаштовувати народ проти міліції. Правоохоронці повинні робити свою справу. Зараз лунає багато звинувачень у нашу адресу, але працівники ДАІ виконували свою роботу. Помітивши автомобіль, котрий рухався із порушенням Правил дорожнього руху, намагалися його зупинити. Вимогу правоохоронців водій проігнорував, натомість збільшив швидкість і почав утікати. В автомобілі, крім водія, перебував пасажир, який згодом розповів, що вони їхали зі швидкістю 200 кілометрів на годину. Як у цій ситуації мали діяти працівники ДАІ? Закрити на це очі і тим самим наразити на небезпеку інших громадян? Такого ніколи не буде! У той же час я готовий розбиратися за кожним повідомленням про неправомірні дії працівників міліції. Моя позиція – однозначна: якщо працівник міліції порушив закон, відповідатиме сповна.

На запитання депутатів про хід розслідування відповів прокурор Турійського району Олександр Сліпчук.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: У Центрі дитячої ...

КОМЕНТАРІ