Модернізація спортивної інфраструктури Луцького стадіону «Авангард» триватиме й надалі

Модернізація спортивної інфраструктури Луцького стадіону «Авангард» триватиме й надалі

23.11.13 12:33 0 862
Модернізація Луцького стадіону «Авангард» триватиме й надалі. Про це повідомив Народний депутат України Ігор Палиця, який разом із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком та Луцьким міським головою Миколою Романюком відвідав спортивний об’єкт.

Нагадаємо, що до 2007 року на стадіоні було шість повноцінних бігових доріжок. Це давало змогу здійснювати навчально-тренувальну підготовку спортсменів та проводити змагання обласного рівня з легкої атлетики. Проте, у зв’язку із деформацією та значними пошкодженнями використовувати доріжки було складно, а після облаштування посадкових місць на глядацьких трибунах стадіону їх остаточно зруйнували.

У 2010 році Луцька міська рада виділила 1 млн. 80 тис. грн. на реконструкцію стадіону, необхідну для занять легкою атлетикою. Усі заплановані роботи з облаштування основи виконані та відповідають вимогам Федерації легкої атлетики України для проведення не лише офіційних чемпіонатів області, а й чемпіонатів України , міжнародних змагань з окремих видів програми.

У 2011 році стадіон був проданий ФК «Волинь» та по цей час знаходиться у його власності. Роботи з модернізації стадіону не проводяться, хоча 8 легкоатлетичних бігових доріжок із сучасним синтетичним покриттям, сектори для стрибків в довжину, із жердиною, у висоту, метань та для бігу з перешкодами є вкрай необхідними для повноцінних тренувань волинських легкоатлетів. Тому Ігор Палиця прийняв рішення про облаштування такої інфраструктури на стадіоні, а саме доріжок найвищого класу. Окрім того, відбудеться реконструкція однієї з вхідних арок, якій повернуть історичний вигляд. Проводитимуться роботи й на трибунах.

«Лучани побачать правильні зміни на стадіоні, тут стане ще зручніше. А спортсменам будуть створені умови для легкоатлетичних тренувань, зроблені доріжки олімпійського класу», - зазначив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. «Тому усі мешканці обласного центру скажуть своє «спасибі», - наголосив він.

«До 1 вересня наступного року ми мусимо завершити роботи на стадіон. Наше завдання, щоб спорт в області був, щоб люди, а зокрема й молодь, мали можливість тренуватися», - підкреслив Народний депутат України Ігор Палиця.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові презентовано ...
Наступна новина: Розмір мінімальної зарплати ...

КОМЕНТАРІ