Луцьк: у наступному році стадіон «Авангард» зазнає змін

Луцьк: у наступному році стадіон «Авангард» зазнає змін

23.11.13 13:54 0 820
Народний депутат України Ігор Палиця, голова облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк відвідали стадіон «Авангард». Вони завітали сюди, аби оглянути спортивну споруду. Тут планують здійснити певні оновлення.

Варто зазначити, що стадіон «Авангард» є багатофункціональною спортивною спорудою, а не суто футбольним об’єктом. Однак, нині на цій арені не можливо проводити легкоатлетичні змагання.

Свого часу Луцька міська рада виділила кошти на реконструкцію стадіону, необхідну для занять легкою атлетикою. Усі заплановані роботи з облаштування основи виконані та відповідають вимогам Федерації легкої атлетики України для проведення не лише офіційних чемпіонатів області, а й чемпіонатів України, міжнародних змагань з окремих видів програми.

Нині ж на стадіоні необхідно облаштувати легкоатлетичні бігові доріжки із сучасним синтетичним покриттям, сектори для стрибків в довжину, із жердиною, у висоту, метань та для бігу з перешкодами, аби волинські спортсмени могла на належному рівні готуватися до змагань.

Зважаючи на усе це, народний депутат України Ігор Палиця вирішив облаштувати необхідну спортивну інфраструктуру на стадіоні «Авангард». Він зауважив, що певного оновлення зазнають й трибуни. Крім того, за словами Ігоря Палиці, у наступному році буде замінено систему освітлення, адже вона застаріла і не відповідає вимогам часу.

Також він зауважив, що на підході до стадіону зі сторони меморіального комплексу «Вічна Слава» буде відновлено вхідну арку, яка тут була декілька десятиліть назад. Таким чином, хочуть відновити певний історичний дух стадіону «Авангард».

Ігор Палиця зазначив: «До 1 вересня хочемо зробити легкоатлетичні доріжки, які відповідатимуть усім сучасним нормам і вимогам. Паралельно проводитимуться й інші роботи. Наше завдання, аби спорт в області та Луцьку розвивався, аби молодь мала де себе проявити. Ми вкладаємо гроші у наше майбутнє, і на це приємно витрачати кошти».

У свою чергу, голова облдержадміністрації Борис Клімчук додав, що на стадіоні уже зроблено багато хороших речей. До кінця наступного літа стануться хороші позитивні зміни. «Стадіон стане ще затишнішим і приємним для глядачів та спортсменів. Найголовніше - обладнати бігові доріжки олімпійського класу. Відповідне рішення прийняте. Тут буде хороший стадіон. Тут буде універсальний стадіон», – наголосив він.

Міський голова Микола Романюк додав, що свого часу було прийнято правильне рішення міської ради про його передачу футбольному клубу «Волинь». Тож стадіон на збережений. Він подякував Ігорю Палиці за те, що зроблено на спортивному об’єкті. «Є хороші плани на майбутнє. Все зробити одночасно не можливо. Є певні технологічні процеси. Але те, що тут буде універсальний стадіон, де окрім футболу можна буде займатися легкою атлетикою, проводити спортивні змагання високого рівня, це буде стимул молоді для заняттям спортом», – констатував Микола Романюк.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ