У Волинській області покарано посадовці Пенсійного фонду, які незаконно штрафували підприємців

У Волинській області покарано посадовці Пенсійного фонду, які незаконно штрафували підприємців

23.11.13 09:26 0 725
Ковельською міжрайонною прокуратурою перевірено законність проведення управлінням Пенсійного фонду України у м. Ковелі та Ковельському районі перевірок суб’єктів господарювання, прийняття службовцями ПФУ рішень, які обмежують законні права та інтереси таких суб’єктів, а також правомірність застосування ними штрафних санкцій.

Встановлено, що службові особи управління Пенсійного фонду, попри зміни у законодавстві, продовжували застосовувати штрафні санкції до господарюючих суб’єктів за несвоєчасне подання звітності щодо сплати страхових та єдиного внесків або несвоєчасну сплату єдиного внеску, незважаючи на те, що з 11 серпня 2013 року таке право передано органам Міністерства доходів і зборів.

Працівниками ПФУ було підготовлено та направлено 128 таких неправомірних рішень про застосування штрафних санкцій.

Задля усунення виявлених порушень та скасування незаконних рішень міжрайонною прокуратурою внесено подання начальнику Головного управління ПФУ в області.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування 4 посадові особи Фонду притягнуто до відповідальності, незаконні рішення про застосування штрафних санкцій скасовано.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Чернівцях міліціонери ...

КОМЕНТАРІ