Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці затримали двох неповнолітніх, які скоїли крадіжку від пенсіонерів

Закарпаття: на Іршавщині правоохоронці затримали двох неповнолітніх, які скоїли крадіжку від пенсіонерів

23.11.13 08:08 0 830
За скоєння крадіжки двох мобільних телефонів та мопеда із дворогосподарства пенсіонерів, працівники Іршавського райвідділу міліції старший лейтенант Іван Гелетей та лейтенант міліції Іван Варцаба затримали двох неповнолітніх із села Осій.

Так склалося життя 81-річного дідуся та 80-річної бабусі з села Осій, що старість доводиться їм зустрічати самотньо. Стареньким вже важко самим доглядати своє господарство, і вони частенько запрошували сільського хлопчину допомогти їм по господарству. Останній раз хлопець надавав допомогу, коли старенькі зібрали урожай у полі і розвантажував трактор. Пенсіонери, щоб віддячити хлопцеві, давали йому одяг, кормили, а інколи й платили….

В той вечір бабуся, щоб заснути, прийняла таблетки, так як декілька ночей підряд не могла заснути. А дідусь вже давно має проблеми з слухом. Перед сном старенькі ще включили телевізор, під який міцно заснули…

То була неділя, коли майже вся сільська молодь відпочиває на дискотеці у місцевому розважальному закладі. Пішли на дискотеку й двоє підлітків, один з яких працював у пенсіонерів. Після закінчення дискотеки в одного з хлопчаків виникла ідея навідатись до стареньких, де йому приглянувся мопед та мобільні телефони...

Вже було далеко за північ, коли хлопці через незачинене вікно літньої кухні пробрались в приміщення, де відпочивали старенькі, й прямо зі столу викрали два мобільні телефони. Після цього вийшли через вхідні двері на подвір′я де під навісом стояв мопед. У дворі вони його заводити не хотіли, аби не наробити шуму, а вивели на вулицю. Проте заводили його досить довго, тому сусід пенсіонерів від сильного шуму на вулиці проснувся і вийшов на подвір′я. Побачивши підлітків, чоловік став на них кричати. Злякавшись, хлопчаки кинули мопед і втекли, а сусід тим часом викликав працівників міліції.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу міліції. Сусід впізнав мопед пенсіонерів, але коли приїхали працівники міліції, то самі старенькі ще не знали, що їх обікрали. Далі ж дідусь виявив крадіжку й двох мобільних телефонів.

Завдяки професійним діям Івана Варцаби та Івана Гелетея, ця крадіжка була розкрита по гарячих слідах. Потерпілі розповіли міліціонерам, що у них нікого підозрілого за останній час вдома не було, зате частенько навідувався допомагати один сільський хлопчина, який проживає неподалік. Правоохоронці відразу поїхали до школи, де навчається хлопець, але поки вони спілкувались з директором школи, їхній підозрюваний з уроків втік...

Як тільки міліціонери зайшли на його подвір′я, той усе зрозумів і зізнався. Учень 9-го класу відразу розповів правоохоронцям, як після дискотеки разом зі своїм товаришем пішли красти до дідуся. Юний злодій повернув крадені мобільні телефони.

Відомості по даному факту вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчий Геннадій Туріна та відкрив кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

- За скоєне юним крадіям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, – зазначив перший заступник начальника Іршавського районного відділу міліції підполковник Мирон Черничко.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Пакистані лікаря, який ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ