Помер видатний український художник сучасності Олег Мінько

Помер видатний український художник сучасності Олег Мінько

23.11.13 12:24 0 864
Уночі 20 листопада у віці 75 років помер один з видатних українських художників сучасності Олег Мінько. Уродженець Донеччини усе своє творче життя провів у Львові. Відтак, громада міста висловлює співчуття рідним та близьким.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Втрата людини завжди викликає сум, втрата митця – це ще більший сум для всієї громади, яка мала можливість милуватись його картинами. Співчуваємо сім’ї та знайомим Олега Мінька», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка.

Олег Мінько народився 3 серпня 1938 року у місті Макіївка на Донеччині. 1959 року вступив до Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва на відділ художнього ткацтва (зараз Львівська національна академія мистецтв). Представник львівської мистецької школи. Працював у стилях реалізм, постмодернізм, експресіонізм. Учасник міжнародних виставок – у Лондоні, Жешуві, Гельсінкі, Філадельфії, Чікаго, Вашингтоні, Бонні, Вроцлаві, Варшаві, Гданську та Берліні.

Від 1982 року працював викладачем. Професор, завідувач кафедри текстилю Львівської національної академії мистецтв. Отримував звання Заслужений художник України (1972) та Народний художник України (2009).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: У Львові презентовано ...

КОМЕНТАРІ