НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів

НСЖУ та НМПУ стали членами Європейської федерації журналістів

23.11.13 12:57 0 764
Національну спілку журналістів України та Незалежну медіа-профспілку прийнято до Європейської федерації журналістів.

Таке рішення ЄФЖ було озвучено під час відкриття триденної Конференції з питань безпеки, свободи слова та розбудови сильних спілок та профспілок журналістів у Східноєвропейському регіоні, що розпочала роботу 21 листопада у офісі Національної спілки журналістів України, – інформує прес-служба НСЖУ.

У відкритті Конференції взяли участь голова НСЖУ Олег Наливайко, голова НМПУ Юрій Луканов, Президент ЄФЖ та Президент Данської спілки журналістів МогенсБліхе-Б’єррегард, голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернув увагу на ті питання галузі, які потребують першочергового вирішення. На його переконання, треба довести до завершення прийняття законів про роздержавлення та суспільне мовлення, посилити роль медіа-організацій та соціальну відповідальність власників медіа перед суспільством.

Президент ЄФЖ МогенсБліхе-Б’єррегард наголосив на важливості проведення цієї Конференції та розвитку співпраці, адже мета ЄФЖ – створення міцних осередків по всій Європі.

«Ми розуміємо, що ви стикаєтеся з фундаментальними питаннями безпеки журналістів, і ці загрози відрізняються від того, що є в Західній Європі», – сказав він.

Президент ЄФЖ запевнив, що випадки порушення прав журналістів в Україні не будуть залишені без уваги європейської спільноти та порушуватимуться на найвищому рівні.

«Щоб бути сильними, нам потрібен сильний альянс», – зазначив пан МогенсБліхе-Б’єррегард.

Голова НСЖУ Олег Наливайко звернув увагу учасників, що 23 листопада в рамках Всесвітнього дня проти безкарності відбудеться тиха хода журналістів та представників медіа-організацій по Хрещатику на згадку про колег, які загинули, виконуючи професійний обов’язок. Цього дня у Конференції приєднається Президент Міжнародної федерації журналістів ДжимБумела.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ