9-класник із Рівного винайшов пристрій, який допомагатиме лікувати рак

9-класник із Рівного винайшов пристрій, який допомагатиме лікувати рак

23.11.13 09:15 0 722
Школяр із Рівного,15-річний Іван Остапін винайшов пристрій для синтезу вуглецевих наноструктур. За прогнозами науковців, цей засіб у майбутньому може допомогти навіть у лікуванні онкологічних недуг без застосування хіміотерапії.

Про це йдеться у сюжеті «Огляду дня» телеканалу ZIK.

«На негативні та позитивні електроди подають електронну напругу, внаслідок чого у зоні електродуги утворюються наноструктури», - пояснює принцип дії приладу юний винахідник. - Пристрій призначений для синтезу невеликої кількості вуглецевих наноструктур, які можна використовувати у лабораторіях чи наукових установах для проведення експериментів».

Винахід Івана наблизив технічну революцію, - впевнений керівник цієї науково-дослідницької роботи Ярослав Боровий. За його словами, саме за наноматеріалами –майбутнє. Вони дозволять зменшити вагу, натомість збільшать міцність матеріалів. А ще їх можна використовувати в енергетиці та медицині. Завдяки нанотехнологіям можна буде відмовитися під час лікуванні раку від хіміотерапії, що послаблює імунну систему людини.

«Використання нанопорошків, введення закисів заліза в пухлину, а потім її розігрів у електромагнітному полі дозволяють підвищити локально температуру в районі ракової пухлини. Через високу температуру пухлина гине», - стверджує Ярослав Боровий.

До таких досягнень рівненський юний винахідник наразі робить тільки перші кроки. Та свій пристрій уже запатентував. За нього хлопчина отримав кілька дипломів та грошову премію у понад 7 тисяч гривень.


Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сайті Держархіву ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ