Патріарх Філарет закликав українців обрати Євросоюз

Патріарх Філарет закликав українців обрати Євросоюз

23.11.13 08:41 0 762
Під час свого щорічного візиту в США Патріарх Філарет відвідував українські православні церкви, приналежні до Київського Патріархату, а також зустрівся з багатьма політиками у Вашингтоні.

Зустрічі відбулись з американськими конгресменами, сенаторами, з членами різних громад і фундацій, які займаються українськими питаннями або проблемами, які виникають у взаємовідносинах України і США.

«Зокрема, у Вашингтоні Патріарх Філарет мав п’ять великих промов і зустрічей. Ми всі були приємно здивовані, що людина у віці 85 років так енергійно відстоює інтереси України і не втомлюється це робити», – розповів один з членів делегації Патріарха, професор Київської Православної Богословської Академії Дмитро Степовик.

Також Філарет прибув у Чикаго, де взяв участь у подіях, присвячених вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Патріарх УПЦ (КП) разом з єпископом Чиказької єпархії УГКЦ Ричардом відслужив панахиду за жертвами Голодомору у греко-католицькому соборі Св. Миколая в Українській околиці Чикаго.

У своїй промові до віруючих Патріарх Філарет торкнувся політичної теми, зокрема вибору стратегічного напрямку в політиці України. Філарет твердо наполягав на тому, що Україні місце у Європейському Союзі.

«Україна стоїть зараз перед дуже важливим вибором – перед вибором добра або зла. Перед вибором Європейського союзу, щоб було благо, чи Євразійського союзу, щоб було рабство. Звертаюсь до всього українського народу обрати життя!» – закликав Патріарх Філарет, повідомляє VIDIA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відзначено кращого ...

КОМЕНТАРІ