На Хмельниччині активно впроваджують соціальний проект «Народний медогляд»

На Хмельниччині активно впроваджують соціальний проект «Народний медогляд»

23.11.13 11:23 0 826
За ініціативи голови Хмельницької ОДА Василя Ядухи у нашому краї працює соціальний проект «Народний медогляд». Виїзні профілактичні огляди мешканців відбуваються навіть у найбільш віддалених селах області. Мета «Народного медогляду» – спонукати населення, незалежно від місця проживання, дбати про власне здоров’я.

Щороку на Хмельниччині медичні профогляди проходить левова частка громадян. З початку 2013 року 620 лікарів лікувально-профілактичних закладів Хмельницької області здійснили виїзди у центральні районні лікарні та амбулаторії загальної практики/сімейної медицини. У результаті планово-консультативних оглядів обстежили майже 12 з половиною тисяч громадян, із яких 8 тисяч – мешкають у сільській місцевості.

З початку року територіальні лікувально-профілактичні заклади провели понад 22 тисячі оглядів дітей першого року життя. Фахівці обстежили близько 80 тисяч дошкільнят області, майже 125 тисяч школярів, понад 20 тисяч студентів вузів та учнів системи профтехосвіти. Щорічними оглядами медики охопили більше 72 тисяч учасників бойових дій, інвалідів ВВв, учасників війни та осіб прирівняних за пільгами. Також профілактичні обстеження пройшли майже 70 тисяч працівників підприємств та організацій та понад 240 тисяч представників інших категорій населення.

За результатами профілактичних оглядів з початку року зафіксовано більше 2 тисяч випадків госпіталізації дітей першого року життя, близько 3 з половиною тисяч дошкільнят, понад 3 з половиною тисячі школярів, майже 400 студентів вузів та учнів системи профтехосвіти. Фахівці визнали за потрібне пролікувати у стаціонарі майже 14 тисяч учасників бойових дій, інвалідів ВВв, учасників війни та осіб прирівняних за пільгами, більше 1200 працівників підприємств та 6 тисяч представників інших категорій населення.

Таким чином, впровадження проекту «Народний медогляд» дозволить краще виявляти хвороби на ранніх стадіях і призначати ефективне і, головне, своєчасне лікування.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Куліков: "Поки ми значно ...

КОМЕНТАРІ