У Львівській області захист прав дитини – пріоритет держави

У Львівській області захист прав дитини – пріоритет держави

23.11.13 11:11 0 816
Заступник голови ОДА Ірина Романів: За оцінками експертів, зокрема голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо, Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини. Окрім цього, Уповноважений Президента з прав дитини Ю. Павленко зазначив, що в Україні збільшується матеріальна допомога сім’ям із хворими дітьми, дітьми-інвалідами, запроваджено соціальну підтримку сімей з дітьми, реформуються інтернатні заклади в центри з надання допомоги сім’ям з дітьми, центри реабілітації для дітей, запроваджується інклюзивна освіта, зростає кількість дитячих садків та закладів позашкільної освіти.

І це закономірно – Глава держави приділяє особливу увагу питанням захисту прав дітей: стабільно зменшується кількість дітей, які втрачають батьківську опіку, а кількість дітей-сиріт, влаштованих у сімейні форми виховання, постійно збільшується. Реалізується успішна, результативна, визнана ефективною міжнародними експертами політика щодо усиновлення та влаштування дітей-сиріт у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

У свою чергу, на Львівщині питання захисту прав дитини знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації: розроблено та затверджено Регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Львівській області на 2013-2015 роки, яка дасть можливість у 2013 році забезпечити житлом 19 дітей цих категорій, зокрема планується облаштувати житло у с. Солонсько Дрогобицького району для шести дітей, у с. Татринів Городоцького району – для двох дітей, с. Ятвяги Мостиського району – п’яти дітей, у с. Підлисся Золочівського району – двох дітей, у смт. Магерів Жовківського району – однієї дитини, у с. Явора Турківського району – трьох дітей.

Першочерговим та основним завданням є влаштування дітей-сиріт до сімейних форм виховання. на обліках у службах у справах дітей області перебуває 2784 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 2062 дитини перебувають під опікою та піклуванням громадян. Також функціонує 96 прийомних сімей та 26 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 309 дітей. Із загальної кількості дітей зазначеної категорії, які проживають в області, до сімейних форм виховання влаштовано 84,9% (середній показник по Україні – 83,0 %).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ