У Львові відбулися урочистості з нагоди 95-річчя від часу створення НАН України

У Львові відбулися урочистості з нагоди 95-річчя від часу створення НАН України

23.11.13 13:19 0 831
22 листопада, в приміщенні Львівського Будинку вчених відбулося урочистосте засідання з нагоди 95-річчя від часу створення Національної академії наук України.

У заході взяли участь в.о. директора департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Роман Бабій, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Роман Ковальчук, голова Західного наукового центру НАН України і МОН України Зіновій Назарчук та понад 50 учасників – дійсні члени НАН України, інших державних академій наук України, ректори ВНЗ західного регіону України (в який входять 8 областей), ректори інших академічних установ НАН України.

Від імені голови облдержадміністрації Олега Сала з вітальним словом до науковців звернувся Роман Бабій, наголосивши, що Львівська область має давні наукові традиції і володіє вагомим науково-дослідним потенціалом: «Ми по праву пишаємося людьми, які створюють інтелектуальний капітал України. Їх неспинний пошук нових ідей і невичерпна енергія сприяють розвитку нашого краю, забезпечують технологічне оновлення його виробничої сфери».

Роман Бабій відзначив, що Львівська обласна державна адміністрація високо цінує доробок учених, тому започаткувала стипендії і премії для науковців області.

«Навіть у непрості для місцевих бюджетів часи економічної кризи ми не оминули увагою доробок наших вчених – щорічно виділяємо кошти для відзначення преміями Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації молодих талановитих спеціалістів та відомих вчених, – зазначив в.о директора департаменту. – Впевнений, що нагородження преміями є не лише оцінкою праці науковців, але й вагомим чинником для активної творчої діяльності вчених області у майбутньому», – додав він.

Нагадаємо, 15 листопада згідно з розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації вручено 20 премій обласної державної адміністрації та обласної ради для працівників наукових установ НАН України та вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області розміром 11 470 (одинадцять тисяч чотириста сімдесят) гривень кожна.

Роман Бабій висловив щирі слова подяки усім науковцям за увагу до вирішення важливих проблем Львівщини. «Переконаний, що лише спільними зусиллями інтелектуальної, управлінської та господарської еліти через чітке бачення перспектив та пріоритетів регіонального розвитку зуміємо напрацювати і втілити в життя нові напрями, інноваційні моделі та дієві механізми реалізації планів соціально-економічного поступу», – додав Р. Бабій.

Також в.о. директора департаменту освіти і науки Роман Бабій вручив 7 науковцям Почесні грамоти Львівської облдержадміністрації «За вагомі досягнення у науковій та науково-організаційній роботі, підготовку висококваліфікованих наукових кадрів та з нагоди 95-річчя НАН України».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі проведено ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ