Очільник Львівщини взяв участь у закладанні капсули на будівництво Бескидського тунелю

Очільник Львівщини взяв участь у закладанні капсули на будівництво Бескидського тунелю

23.11.13 15:25 0 903
22 листопада на кордоні Львівської та Закарпатської областей відбулись урочистості з нагоди початку робіт з будівництва нового двоколійного залізничного Бескидського тунелю.

В заході взяли участь голова Львівської ОДА Олег Сало, начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, представники будівельних і підрядних організацій.

«Мені приємно бути біля витоків реалізації такого масштабного проекту у Львівській та Закарпатській областях. Усі ми ще раз переконалися, що залізниця вміла і вміє працювати – пам’ятаю це ще з 2003 року, коли мав можливість працювати у транспортній галузі. – зазначив під час урочистостей Олег Сало. – Із реалізацією цього проекту Україна в цілому, та Львівщина зокрема, суттєво покращать транспортний потік між Європою та нашою державою. Адже, якщо старий тунель має пропускну спроможність 47 пар поїздів на добу, то із введенням в експлуатацію нового об‘єкту кількість потягів, які курсуватимуть у цьому напрямку може збільшитись до 100», – додав голова Львівської ОДА.

Водночас, начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх зазначив, що Львівщина вкрай потребує залучення прямих інвестицій для будівництва важливих інфраструктурних об’єктів.

«На жаль, ані Львівська, ані Закарпатська області не мають так багато серйозних капітальних інвестицій. Саме тому зрозуміло, що 2,1 млрд. грн., які ми плануємо вкласти в цей проект, вагомий внесок у розвиток транспортної галузі», – підсумував Б. Піх.

Зазначимо, тунель розташований на дільниці Львів – Стрий – Чоп, яка знаходиться на п’ятому пан-європейському коридорі: Трієст – Любляна – Будапешт – Братислава – Ужгород – Львів і поєднує такі країни, як Італія, Словенія, Угорщина, Словаччина і Україна. Цей тунель є єдиною одноколійною вставкою на всьому двоколійному напрямку.

Довжина запроектованого тунелю складає 1764,5 м, об’єм вибірки породи становить понад 270 тис. м3. Станом на завершено підготовчі роботи.Згідно з календарним графіком будівництво Бескидського тунелю має закінчитись у 2016 році.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ