У Львівській області вершина світового мистецтва на тему скорботи прозвучить у 80-ті роковини Голодомору

У Львівській області вершина світового мистецтва на тему скорботи прозвучить у 80-ті роковини Голодомору

23.11.13 08:09 0 5845
Твір “Реквієм” великого італійського композитора Джузеппе Верді, який вважається вершиною світового мистецтва на тему скорботи, виконають у Львівській обласній філармонії 23 листопада з нагоди вшанування 80-их роковин Голодомору в Україні.

«Реквієм» є одним із найцікавіших та найскладніших для виконання духовних творів, який вражає своєю глибиною, динамікою та драматизмом.

Джузеппе Верді широко використовує в «Реквіємі» енергійні ритми, піднесені мелодії і драматичні контрасти, подібно до того, як він робив це в операх, щоб виразити сильні емоції, що йдуть від тексту.

Більшість фрагментів твору написано для солістів з оперним розмахом.

Для виконання твору Львівською обласною філармонією проведена масштабна професійна організаційна робота, оскільки у його виконанні залучено понад 150 осіб.

У пам’ятному вечорі візьмуть участь солісти Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької заслужена артистка України Світлана Мамчур та Тетяна Вахновська, соліст Астраханського державного театру опери і балету Роман Корен, соліст Королівського оперного театру Данії Пер-Андерс Гедлюнд, а також хорові колективи: Галицький академічний камерний хор, Камерний хор «Глорія». Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії виступить під диригуванням Іллі Ступеля.

Жодна музика не здатна передати, якою жахливою трагедією був для України Голодомор. Але лише музика здатна забезпечити людині безпосередній доторк до сфери, і тим самим допомогти людській душі зцілитись, щоб більше ніколи не допустити таких жахливих речей, які відбулись у двадцятому сторіччі.

Початок о 18:00 годині.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість жертв обвалу у ...
Наступна новина: "Челсі" готовий віддати за ...

КОМЕНТАРІ