Сімейній медицині Львівщини – 25 років

Сімейній медицині Львівщини – 25 років

23.11.13 14:12 0 805
У Львові відбулася науково-практична конференція, присвячена 25-річчю започаткування сімейної медицини на Львівщині, учасниками якоъ стали понад 300 сімейних лікарів з усіх районів області .

На науково – практичній конференції йшлося про те, що двадцятип’ятирічний досвід успішного проведення реорганізації первинної медицини та її розвиток у Львівській області дозволяє показати досягнення і сформулювати головні проблеми цього процесу.

Перша в Україні амбулаторія сімейної медицини була створена у 1993 році у м.Дрогобич Львівської області. на Львівщині відкрито 282 заклади сімейної медицини, у тому числі 194 амбулаторії ЗПСМ (173 у сільській місцевості та 21 – у містах), працює 916 сімейних лікарів.

У Львові 80% населення обслуговується сімейними лікарями. Середня тривалість життя львів’ян досягла 75 років, що на 7 років більше, ніж у Східній Європі. І в цьому є значний вклад якісної медичної допомоги фахівців сімейної медицини.

У програмі науково-практичної конференції чільне місце посіли виступи науковців ЛНМУ ім. Данила Галицького, які ознайомили присутніх з новими напрацюваннями у галузі сімейної медицини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці: Депутатська ...

КОМЕНТАРІ