У Львівській області спільними зусиллями убережемо дітей від конфліктів із законом

У Львівській області спільними зусиллями убережемо дітей від конфліктів із законом

23.11.13 09:00 0 806
Щоб кількість правопорушень серед дітей не зростала - треба спільно та активно працювати школі, міліції, а в першу чергу – батькам. Стрийські правоохоронці закликали батьків більше уваги приділяти своїм дітям та розповіли як протидіяти негативним явищам у дитячому середовищі.

Нещодавно помічник начальника відділу зі взаємодії з громадськістю Стрийського міськвідділу міліції Ольга Марцинюк та оперуповноважена кримінальної міліції у справах дітей Надія Хомин побували на загальношкільних батьківських зборах, що відбулися у навчально-виховному комплексі «Середня загальноосвітня школа-гімназія» ім. М.Шашкевича с.Дуліби та в Станківській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Правоохоронці проінформували батьків про стан підліткової злочинності в Стрийському районі та роз’яснили, яку відповідальність нестимуть діти за вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень, а також, яка відповідальність передбачена законодавством за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Головну увагу правоохоронці приділили проблемі пияцтва та тютюнокуріння серед дітей, розповіли про випадки отруєння неповнолітніх алкогольними напоями та іншими небезпечними речовинами. А також нагадали про те, що в травні поточного року набрав чинності Закон України, який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг та закладах громадського харчування у нічний час.

Окрім цього, працівники міліції надали батькам практичні рекомендації щодо того, як попередити вчинення дітьми правопорушень, вживання алкогольних напоїв та наркотичних засобів. Зокрема, міліціонери порадили батькам постійно цікавитися життям своїх дітей, їхніми звичками, захопленнями і колом спілкування, а також - обмежувати дітей у користуванні Інтернетом та цікавитися «комп’ютерним життям» своїх чад.

Наостанок, правоохоронці побажали батькам завжди залишатися для дітей гідним прикладом для наслідування. Адже найавторитетніші люди для дітей – це їх мама і тато, а діти - це їхнє дзеркало.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ