На Житомирщині з кожним роком зменшується кількість дітей, позбавлених батьківського піклування

На Житомирщині з кожним роком зменшується кількість дітей, позбавлених батьківського піклування

23.11.13 14:36 0 779
Процес реформування інтернатної системи на Житомирщині відбувається паралельно з активним розвитком інклюзивної освіти.

Так цього року 168 дітей переступили поріг Радомишльської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ст., що стало можливо саме за рахунок реформування закладу.

«Цей заклад є прикладом того, що не потрібно боятися слова реформи, - наголошує заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих. – На базі приміщення багато років існував звичайний будинок-інтернат. Зараз це санаторна школа, де діти з певними діагнозами можуть лікуватися безвідривно від навчання. Ми надаємо якісне медичне обслуговування тим, хто цього потребує».

Також в результаті реформування збережено робочі місця, а у школі надають ті медичні послуги, яких на території області більше не має ніде.

«Те, що закриваються інтернати, – це дуже гарний показник, адже це означає, що в країни стає менше дітей-сиріт, - переконаний заступник голови. – Стає більше будинків сімейного типу, це не може не радувати. І те, що Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо відзначила, що Україна належить до країн з достатньо високим рівнем забезпечення прав дитини – для нас стимул для подальшого вдосконалення роботи по забезпеченню прав дітей».

У соціальних ініціативах Президента значна увага приділяється сімейним формам виховання дітей. З кожним роком на Житомирщині зменшується кількість дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це говорить начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський. «Якщо шість років назад в інтернатних закладах у нас було 1150 дітей, то на це менше, аніж 500. Тому потреба у реформуванні таких закладів виникла сама собою, - наголошує Олександр Вікторович. – В області не було жодної санаторної школи, і тим паче не було закладу, де б можна було навчати і лікувати дітей із серцевими захворюваннями та проблемами опорно-рухового апарату. ми маємо блискучі результати, а це лише початок».

Також начальник управління освіти і науки наголосив на необхідності інклюзивного навчання для дітей із розумовими та психічними вадами. «Завдяки соціальним ініціативам в області близько 60 сімей виховують таких дітей. Вони хворі, але при цьому залишаються вдома, адже у їхніх школа створенні всі належні умови для навчання таких дітей. Але тут потрібно розуміти, що кількість дітей із вадами з кожним роком, нажаль, не зменшується. Це 4-5%, тому ми намагаємося не відривати їх від сім’ї, а створювати такі реабілітаційні центри», - підсумував Олександр Пастовенський.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Померла старша донька Уолта ...

КОМЕНТАРІ