Українські рятувальники взаємодіють з американськими колегами

Українські рятувальники взаємодіють з американськими колегами

23.11.13 11:48 0 794
Державна служба України з надзвичайних ситуацій взаємодіє з американськими колегами шляхом реалізації спільних проектів. Про це йшла мова 21 листопада під час робочої зустрічі представників ДСНС України та Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко ознайомив делегацію зі змінами, які відбулися у системі цивільного захисту, зокрема зі створенням ДСНС України, введенням в дію Кодексу цивільного захисту України, подальшим розвитком міжнародного співробітництва. Підкреслено важливість подальшого вдосконалення системи запобігання надзвичайним ситуаціям, ліквідації їх наслідків та захисту громадян вумовах виникнення нових викликів і загроз, пов’язаних з техногенними ризиками, змінами кліматичних умов тощо.

«Переконаний, що подальше українсько-американське співробітництво у сфері цивільного захисту має великий потенціал», – зазначив заступник Голови ДСНС України.

Обговорено питання можливої реалізації спільних проектів, зокрема у напрямі вдосконалення системи радіаційного, хімічного і біологічногозахисту, як складових системи цивільного захисту.

У свою чергу начальник відділу зменшення загроз Посольства США в Україні Лука Клучко підкреслив важливість такого напряму співпраці, як обмін досвідом з питань організації знищення вибухонебезпечних предметів та безпечної утилізації залишків хімічно-небезпечних речовин.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на Jazz Bez ...
Наступна новина: Світлини військових із ...

КОМЕНТАРІ