У Рівненській області проблеми Радивилівщини правоохоронці обговорили спільно з громадою

У Рівненській області проблеми Радивилівщини правоохоронці обговорили спільно з громадою

23.11.13 09:07 0 751
Керівництво міліції Рівненщини на чолі з начальником УМВС України у Рівненській області генерал-майором Василем Лазутком вкотре зустрілися віч-на-віч з жителями району. На громадських слуханнях правоохоронці обговорили проблеми Радивилівщини та вислухали бажаючих виступити. Генерал особисто відповів на всі запитання присутніх.

У залі районної адміністрації зібралося чимало представників громадськості: сільські голови, духовенство, директори шкіл, заступники по виховній роботі, працівники ради та адміністрації. Основні питання, що виносились на розгляд — це стан забезпечення криміногенної обстановки в районі, вирішення проблеми аварійно-небезпечної ділянки дороги в селі Крупець, а також непорозуміння, що склалися між підприємцями ринку «Новий» та його керівництвом.

За словами очільника міліції Рівненщини Василя Лазутка, у цьому районі живе порядний та трудолюбивий народ. Загалом Радивилівщина — один з найменш проблемних районів області.

— Звичайно, хочеться щоб краще працювала міліція, — говорить Василь Лазутко. — Саме тут вона і так працює непогано, особливих проблемних питань немає ні до роботи міліції, ні до оперативної обстановки . Практично 80 відсотків очевидних злочинів, кримінальних правопорушень розкривають. Це набагато більше чим середньообласний показник. Тим не менше, проблеми є. Зокрема ті, що стосуються незаконної приватизації. Окрім того, деякі державні службовці цікавились і Законом України «Про корупцію».

Міліціонери також навели приклади роботи громадських формувань у Володимирецькому районі та надання службового житла в тому ж районі. У Радивилові також планують разом з районною державною адміністрацією зробити вісім службових квартир для співробітників міліції з колишньої адміністративної будівлі воєнкомату. А на території сільських рад — службове житло для дільничних.

Голова радивилівської районної державної адміністрації Анатолій Грисюк розповідає, що для продуктивної співпраці правоохоронців з громадськістю треба ще багато чого зробити.

— Ми з правоохоронцями спільно думаємо, як краще організувати роботу в районі по наведенні правопорядку, по розкриттю злочинів і що для того треба зробити не тільки працівникам міліції, а й усій громадськості району, — говорить Анатолій Грисюк. —Нещодавно я був запрошений на підсумки роботи в райвідділ, і хочу частіше бувати на таких нарадах. Звичайно, є проблеми фінансового характеру, але в цьому плані нам треба допомагати нашому відділенню міліції. Особливо тим, хто день і ніч співпрацює з людьми.

— Проводиться робота із територіальними громадами, працюють тут сільські голови, адміністрація, рада, — каже заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Чуприна. — Нарада пройшла конструктивно, у такій взаємовигідній формі і для влади, і для правоохоронних органів, і для тих людей, які зібралися в залі. Звичайно, не все може бути ідеально, тим паче у такий складний період. Були і питання за дільничних інспекторів. Є зауваження і зі сторони обласного управління внутрішніх справ. А саме, що немає де їх розміщати, немає квартир. Але домовляємося, ну хоча б про ремонт приміщення. Думаю, ці всі проблеми в процесі будуть вирішені.

Наприкінці зустрічі десять одиноких пенсіонерів отримали нові мобільні телефони. Щоб у будь-який час в неординарній ситуації мати можливість негайно викликати допомогу. Телефони налаштовані так, щоб натиснувши лише одну кнопку можна було зв’язатися з екстреними службами.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Василь Хомінець привітав ...

КОМЕНТАРІ