На Тернопіллі в обласному Управлінні ДСНС відбувся круглий стіл щодо готовності екстрених служб до реагування на надзвичайні події зимового періоду ,

На Тернопіллі в обласному Управлінні ДСНС відбувся круглий стіл щодо готовності екстрених служб до реагування на надзвичайні події зимового періоду ,

23.11.13 15:18 0 828
В Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відбувся круглий стіл за яким обговорювались питання організації взаємодії органів управління та сил цивільного захисту Тернопільської області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із несприятливими погодними умовами зимового періоду.

На зустрічі були присутні начальник Управління ДСНС України в області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий, начальник Служби автомобільних доріг в області Сергій Гнат, директор ДП «Тернопільський облавтодор» Володимир Гаврилюк, перший заступник начальника Управління ДАІ УМВС України в області Віктор Мороз та керівники й фахівці відповідних спеціалізованих служб.

Основною темою обговорення стала організація діяльності та взаємодії відповідальних служб Тернопільської області під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із несприятливими погодними умовами зимового періоду, внаслідок можливого різкого погіршення погодних умов, суттєвого пониження температури, рясних снігопадів, снігових заметів, тощо.

Начальник Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Тернопільщини генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий зауважив, що на сьогоднішній день питання готовності всіх екстрених служб області до зими є одним із найбільш актуальних. Тернопільські рятувальники утримують в повній боєготовності техніку підвищеної прохідності, спеціально-пристосовану пожежно-рятувальну техніку, а у разі потреби на допомогу населенню будуть розгорнуті пункти обігріву та життєзабезпечення.

Провівши глибокий аналіз подій минулої зими, коли через снігові замети виникали проблеми з проїздом на автодорогах, учасники круглого столу обговорили можливість виникнення подібних ситуацій у майбутньому та шляхи їх вирішення, звернули увагу на необхідність налагодження інформаційної взаємодії між службами.

Готові до роботи взимку і представники дорожніх служб області. Зокрема, начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Сергій Гнат зазначив, що необхідний резерв паливо-мастильних матеріалів та матеріалів для посипки доріг створено, снігоочисна та посипочна техніка відремонтована.

Перший заступник начальника Управління ДАІ в області Віктор Мороз звернув увагу на потребу підготовки транспорту до експлуатації у зимовий період, підкресливши важливість сезонної заміни шин, а також запевнив, що у разі виникнення потреби працівники ДАІ обмежуватимуть рух великовагового транспорту, відправляючи його на спеціально-передбачені тимчасові стоянки.

Від налагодженої взаємодії служби автомобільних доріг, дорожньої автоінспекції та рятувальної служби великою мірою залежить забезпечення прохідності автодоріг у зимовий період, якісне інформування учасників дорожнього руху про стан проїзду, та надання необхідної допомоги людям на автошляхах нашої області.

ВІДЕО:
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна взяла участь у ...
Наступна новина: Очільник Львівщини взяв ...

КОМЕНТАРІ