На Тернопіллі давні боєприпаси - реальна загроза в руках аматорів

На Тернопіллі давні боєприпаси - реальна загроза в руках аматорів

23.11.13 14:20 0 840
На Тернопільщині неодноразово мали місце випадки виявлення громадянами снарядів, мін, патронів часів війни. Знайшовши щось подібне, одні байдуже залишають такі знахідки на видних місцях, наражаючи на небезпеку найперше дітей, інші, здебільшого колекціонери, несуть їх додому. Прикро, але через незнання елементарних правил поводження із вибухонебезпечними предметами стаються трагедії.

Влітку область сколихнула новина про те, що на Чортківщині пенсіонер підірвався на міні у власному будинку. Вибух стався, коли чоловік розбирав небезпечний предмет. За якийсь час цікавість привела до біди двох підлітків. Хлопці, озброївшись «болгаркою», намагалися відкрити військовий залізний ящик. При розпилюванні несподівано стався вибух. Як наслідок, підлітки із важкими опіками потрапили до лікарні. Один зі школярів пізніше помер.

Міліціонери наполегливо просять: не намагайтесь самостійно розібрати боєприпаси! Якщо ви виявили небезпечний чи підозрілий предмет, ні в якому разі не торкайтесь його і не транспортуйте в інше місце. Краще обгородіть знахідку, обмежте доступ до неї інших осіб та негайно телефонуйте у міліцію за номером «102» чи в управління Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій в області – «101». По приїзду спеціалістів-вибухотехніків виконуйте усі їхні рекомендації.

Cектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ