Fitch підтвердив негативний прогноз щодо суверенного рейтингу України

Fitch підтвердив негативний прогноз щодо суверенного рейтингу України

23.11.13 09:51 0 839
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило негативний прогноз щодо суверенного рейтингу України, йдеться у повідомленні на сайті агентства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми знизили рейтинг України до «В-» поточного місяця. Це відображає слабке зовнішнє суверенне фінансування і обмежені можливості залучати запозичення в іноземній валюті на рефінансування об’ємних виплат за зовнішнім боргом в 2014-2015 роках, за відсутності угоди з МВФ», – вважають у Fitch.

«Вони залишаються ключовими чинниками рейтингу, і ризики, які вони представляють, підтверджують негативний прогноз щодо рейтингу», – додають аналітики.

Раніше у Fitch заявили, що асоційоване членство в ЄС принесло б Україні більші вигоди, ніж членство у Митному союзі, оскільки перше передбачає проведення реформ у сфері стандартизації і держзакупівель, а також збільшення експорту до ЄС.

Водночас заморожування євроінтеграційних процесів в Україні, на думку Fitch, може знизити тиск Росії на українських експортерів, особливо враховуючи той факт, що за 9 місяців 2013 року частка РФ в українському експорті помітно скоротилася.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ