Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка, – нардеп

Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка, – нардеп

23.11.13 10:14 0 770
Депутати від опозиції отримали інформацію про те, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має намір віддати частоту 107,2 МГц у Львові новоствореній компанії ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій» («Радіо Блік»), яку лобіюють в інтересах медіахолдингу Сергія Курченка.

Про це у коментарі «Телекритиці» повідомила народний депутат (фракція УДАР) Ірина Геращенко.

За її словами, Нацрада замість регуляторного органу напередодні виборів знову перетворюється на інститут перерозподілу частот на користь лояльних владі структур.

«Нацрада два дні поспіль не може прийняти рішення щодо визначення переможців конкурсу на радіочастоти і замість того, щоб розвивати національні радіостанції України, хоче віддати частоти у Львові тільки-но створеній, невідомій компанії ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій» («Радіо Блік»). Цю компанію також лобіює для холдингу Курченка один з віце-прем’єрів уряду Азарова», – зазначила пані Геращенко.

Також депутат зазначила, що опозиція занепокоєна перерозподілом медіаринку, який «відбувається задля формування лояльних до влади ЗМІ, придушення незалежних медіа та фактичній зачистці напередодні президентських виборів медійного простору». Це, на її думку, серйозно вплине на хід виборчої компанії.

Нагадаємо, 20 листопада Нацрада розпочала визначати переможців конкурсу вільні частоти, який був оголошений 24 липня. Зокрема, регулятор підвів підсумки телевізійного конкурсу та визначивпереможців на радіочастоти у Криму.

Однак згодом голова Нацради Володимир Манжосов оголосив перерву, після якої було вирішено перенести голосування за переможців на наступний день 21 листопада. Однак і тоді засідання не відбулось. Про причини перенесення засідання члени Нацради громадськість та пресу не інформували.

На частоту 107,2 МГц у Львові претендують вісім компаній: Українська корпорація «Телебачення і радіомовлення «ЮТАР», м. Київ («KISS FM»); ТОВ «Престайм.Ком.Юа», м. Львів («Вголос»); ТОВ – ТРК «МІСТ ТБ», м. Львів («Радіо ZIK»); КП Державна студія «Калуське міське телебачення», м. Калуш Івано-Франківської обл. («КМТ»); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, «Українське радіо»); ТОВ «Контакт-інформ», м. Київ («Український формат», ліцензіат Національної ради з іншою програмною концепцією); Львівська ОДТРК, м. Львів («Львівське радіо») та ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій», м. Київ («Радіо Блік»).

Нагадаємо, 23 травня 2013 року медіа-холдинг ZIK узяв в управління RADIOLIFE на частоті 107,2 FM у Львові (ТОВ «Бюро ідей»). Уже через два дні радіо вийшло в ефір. Та від самого початку Нацрада розпочала блокувати роботу радіостанції. Спочатку в екстреному порядку планували розглянути питання про анулювання ліцензії на мовлення на засіданні 28 травня. Врешті його розгляд перенесли на тиждень - і 5 червня RADIOLIFE таки позбавили ліцензії.

У попередні роки частоту 107,2 МГц у Львові Нацрада двічі виставляла на конкурс. Ще влітку 2011-го в конкурсі за цю частоту брало участь лише ТОВ «ТРК «МІСТ ТБ» (телеканал ZIK). Члени Нацради спершу проголосували за його перемогу і навіть привітали керівництво медіа-холдингу з цієї нагоди. Однак згодом (після обідньої перерви) заступник голови Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос. Мовляв, проголосувала за компанію «випадково»... Відтак рішення про перемогу було скасовано та оголошено новий конкурс, в якому через рік перемогло щойно створене радіо RADIOLIFE, яке належало ТОВ «Бюро ідей», керівництво котрого так і не спромоглося організувати роботу радіостанції. Що й не дивно, адже «Бюро ідей» - це компанія, яка займається готелями та ресторанами і не має жодного стосунку до журналістики.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: ...

КОМЕНТАРІ