Двоє українців – лауреати першого всесвітнього фестивалю пісні для незрячих

Двоє українців – лауреати першого всесвітнього фестивалю пісні для незрячих

23.11.13 12:55 0 901
22 листопада, до України повернулись учасники першого всесвітнього фестивалю пісні для незрячих «Голос серця», який відбувався 17 – 21 листопада в Кракові. У фестивалі взяли участь кілька десятків учасників з десяти країн світу: України, Італії, Польщі, США, Ісландії, Швеції, Литви, Угорщини, Румунії, Росії.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Українську делегацію представляли троє учасників концертного проекту «Відчинилося життя» Зера Кіраджиєва і Степан Гончаренко (Сімферополь), Марія Швардак (Мукачево). Творчу частину і сценічний вигляд українських виконавців забезпечували саксофоніст оркестру Національного театру ім. М. Заньковецької, заслужений артист України Андрій Вакула і стиліст Богдан Сеньковський. Керівник делегації – Оксана Потимко.

Українські виконавці представили на розсуд журі різноманітні твори академічного, джазового та естрадного рівня. Єдиним виконавцем, який виконував під час фестивалю академічний репертуар, став українець Степан Гончаренко, а Марія Швардак стала єдиною джазовою співачкою. Незрячі і слабозорі співаки виконували пісенні твори у супроводі камерного оркестру з Кракова.

За результатами конкурсу обрано десять лауреатів, до числа яких увійшли двоє українців – Степан Гончаренко і Марія Швардак. Степан Гончаренко отримав також спеціальну нагороду від маршалка воєводства Малопольського.

«Надзвичайно приємно, що наш задум – виступи незрячих співаків у супроводі оркестру – майже через шість років існування проекту підхопили польські колеги. І хоча перший фестиваль у Кракові продемонстрував всю складність роботи з незрячими солістами, інколи навіть неготовність, проте сподіваємось, що започаткований в Україні унікальний концертний проект проросте корінням в багатьох державах світу», – зазначила засновниця проекту «Відчинилося життя» Оксана Потимко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Севастопольська міліція ...
Наступна новина: Олег Сало : ...

КОМЕНТАРІ